“23”, νέα συλλογή διηγημάτων από τον Νίκο Βαρδάκα και τις Εκδόσεις ΡΩΜΗ

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΡΩΜΗ το νέο έργο του φίλου λογοτέχνη Νίκου Βαρδάκα. Πρόκειται για μια συλλογή είκοσι τριών διηγημάτων,  από όπου προκύπτει και ο τίτλος της  συλλογής «23».

Είκοσι τρεις, λοιπόν, μικρές διηγήσεις με θέματα παρμένα από την καθημερινότητα. Διηγήσεις που εκφράζουν σκέψεις, προβληματισμούς, αλλά και όνειρα και ελπίδες. Όλες τις ιστορίες διακρίνει μια μελαγχολία, χωρίς όμως να βαραίνει τον αναγνώστη. Δεν μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα «ελαφρύ» έργο, κυρίως λόγω της φύσης των συναισθημάτων που αντανακλά, μπορούμε να πούμε όμως  με βεβαιότητα ότι είναι ένα έργο που διαβάζεται αβίαστα, ακριβώς επειδή σε αυτές τις ιστορίες ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει κάποιο κομμάτι δικό του, κάποιο κομμάτι των οικείων του, κομμάτια, τελικά, της ζωής μας, που απαλύνουν κάτω από το χάδι της λογοτεχνικής ευαισθησίας του Νίκου.

Ευχόμαστε στον Νίκο Βαρδάκα καλοτάξιδο και αυτό του το πόνημα.


Ο Νίκος Βαρδάκας γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένει. Το 2013 εκδόθηκε το έργο “Πλατεία Συντάγματος” από τις εκδόσεις “Ρώμη”. Το 2014 επίσης κυκλοφόρησε σε συλλογή για το έτος Ελ Γκρέκο το κείμενό του με τίτλο “Τολέδο εν καιρώ καταιγίδος” από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, όπως και το 2015 η ποιητική του συλλογή με τίτλο “2015”. Το 2015 κυκλοφόρησε το κείμενό του με τίτλο “Αφιερωμένο” από την 2η ομαδική ποιητική συλλογή των εκδόσεων Διάνυσμα. Το 2016 από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφόρησε η 3η ομαδική ποιητική συλλογή, όπου συμμετείχε με 2 κείμενα.

Σε μορφή free ebook κυκλοφόρησε με αυτοέκδοση το έργο του “Μέχρι την Λύτρωση” το 2015. Με τις εκδόσεις Διάνυσμα κυκλοφόρησαν το 2016 τα έργα του σε μορφή free eboοk “Σαν νύχτες μοιάζουνε οι ελπίδες” και η ” Νοσταλγία”. Την ίδια χρονιά το κείμενο του “Διαδρομή” συμμετείχε στην συλλογή «Τρενογραφίες» του tovivlio.net. Eπίσης κυκλοφόρησε από το tovivlio.net το ebook με τίτλο “Bonsai stories”, όπου υπάρχει το κείμενο του “Σκοτάδι”.

Όσον αφορά το 2016 στο blog του, περιλήφθηκαν 4 συλλογές του – Τα “Αταίριαστα”, τα “Πρώιμα(1992-2005)” ,τα “Κείμενα” και “2005-2015”. To 2017 φιλοξενήθηκαν οι νέες του δουλειές με τίτλο “Συναισθήματα”, ”Ιστορίες της πόλης” και “Παρελθόν”. Επίσης από τις εκδόσεις Όστρια δημοσιεύτηκε το “Ανθολόγιο ποίησης 2017-2018” όπου συμμετείχε με κείμενό του. Την ίδια χρονιά από τις εν λόγω εκδόσεις, κυκλοφόρησε από τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» το συλλογικό έργο “Χριστός γεννάται” όπου συμμετείχε με κείμενό του. Tον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, εμφανίστηκε με απαγγελία ποιημάτων του στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της εκδήλωσης “Η μελωδία της αλληλεγγύης”. Το 2018 δημοσιεύεται στο blog του μια νέα συλλογή κειμένων με τίτλο “Σκέψεις”. Στα πλαίσια της εκδήλωσης “Η ειρήνη των λαών”, που διοργάνωσε ο σύλλογος “Το ράφι της αγάπης” στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, απήγγειλε το ποίημα του “Ειρήνη”. Στις 20 Αυγούστου, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ρώμη το νέο του βιβλίο με τίτλο “23”.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη