«Χριστούγεννα 2021», ένα κείμενο της Λένας Μαυρουδή Μούλιου

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και, για όσο κρατήσουν, ας αφήσουμε τον covid ξεχασμένο κάπου στο πίσω μέρος της κεφαλής μας. Γιατί, για να τον ξεχάσουμε ολότελα δεν γίνεται, αφού ο απαίσιος τούτος ιός φροντίζει κάθε τόσο να κτυπά την πόρτα δικού μας ανθρώπου, πότε ήπια, πότε αγριεμένα…

Δεν έχουμε βέβαια την ψευδαίσθηση ότι ΕΜΑΣ θα μας ξεχάσει αργά ή γρήγορα, μόνο που ελπίζουμε η επίσκεψή του να είναι το δυνατόν πιο διακριτική, κουρασμένος και αηδιασμένος καθώς  είναι από τις ΜΕΘ και τα κοιμητήρια.

Αμήν.

Χριστούγεννα, λοιπόν, ατμόσφαιρα εορταστική στο σπίτι, πάντα έτσι θα είναι, με όποιο λοιμό, σεισμό και καταποντισμό κι αν πνίξει την ανθρωπότητα.

Δεν χρειάζεται πολλά η γιορτή. Ένα καραβάκι στολισμένο σαν την Γερακίνα και ένα κλαδάκι περισσευούμενο, έλατου, να στολίζει το καλό τραπέζι του σαλονιού.

Μην παραλείψουμε να γράψουμε για τα βιβλία που θα κάνουμε δώρο στους αγαπημένους μας, στους φίλους μας, ακόμη και στους οχτρούς μας.

Το πορτοφόλι του Έλληνα μπορεί να μην ζει ημέρες πιένας και δόξας λαμπρής, αλλά ένα τόσο δα δωράκι, από το υστέρημά του πάντα, καταφέρνει να το φυλάει για την αγορά ενός βιβλίου, τιμώντας εκτός των άλλων και τον φίλο συγγραφέα που κοπίασε να γράψει κάτι, για εκείνον.

Κακά τα ψέματα. Ο συγγραφέας δεν υπάρχει χωρίς εσένα Αναγνώστη, αλλά επίτρεψέ μου να πω, ότι ούτε εσύ υπάρχεις χωρίς την πνευματική τροφή που σου προσφέρεται, άλλοτε πλούσια σε βιταμίνες και ενίοτε φτωχική τροφή, που αν μη τι  άλλο σε κρατά ζωντανό!

Τίμησε λοιπόν τον «φίλο» συγγραφέα και μην αρκείσαι σε ένα like κάπου στο διαδίκτυο. Μία στις χίλιες αυτό το like σου να ανταποκρίνεται στα πραγματικά σου αισθήματα, αφού, ούτε καν έχεις φροντίσει να μάθεις ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΡΑΦΙ ΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΣΟΥ!

Πήγαινε λοιπόν, είτε σε ένα βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου, είτε σε εμάς τους ίδιους, ξεφύλλισε ένα βιβλίο, κάνε μια πρώτη γνωριμία μαζί του και μετά βυθίσου σε έναν μαγικό κόσμο που, έστω και για λίγο, θα διώξει την μουρτζούφλα μιας γκρίζας εποχής που ευτυχώς την στολίζουν ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

ΣΕ περιμένουμε…

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη