«Το κρυφτό των αγγέλων», ένα πεζοποίημα της Δέσποινας Σαββίδου

Έχεις αυτό που λέμε άστρο!
Μάλλον όταν γεννήθηκες οι άγγελοι έπαιζαν κρυφτό πάνω από το κεφάλι σου και κάποιοι κρύφτηκαν μέσα σου και εγκλωβίστηκαν εκεί.
Και σου έδωσαν φως! Φως και σκοτάδι μαζί.
Κάποιοι από αυτούς σου δίνουν δύναμη και κάποιοι σου την κλέβουν.
Το ξέρεις! Αλλά αυτοί που νομίζεις ότι σου δίνουν την απίστευτη δύναμη σου είναι αυτοί που στη δανείζουν για να κάνουν την πραγματική σου δύναμη να φαίνεται άχρηστη.
Είναι και κάποιοι που νομίζεις ότι σε κάνουν αδύναμο. Ο κόσμος αυτός όμως ήθελε να σε ξεγελάσει και οι άγγελοι αυτοί στην πραγματικότητα σε προκαλούν να απαλλαχθείς από οτιδήποτε ψεύτικο και δανεικό και να τους δείξεις ποιος είσαι.
Έχω δει στα μάτια σου, ακόμα και στις πιο δύσκολες σου ώρες, την πραγματική σου δύναμη. Την δανεική την έχω δει στις πράξεις σου αλλά ποτέ μα ποτέ δεν την είδα στα μάτια σου. Γιατί η δύναμη αυτή δεν έχει την ικανότητα να αντικατοπτριστεί στο βλέμμα σου.
Τόσο λίγη είναι μπροστά σου!
Ποιος στ’ αλήθεια είσαι; Το ξέρω, γιατί ξέρω να ξεχωρίζω.
Είσαι η ομορφιά αυτού του κόσμου, παγιδευμένη από αυτούς που θέλουν το κακό του.
Κάποιος θα σου έλεγε παίξε μαζί τους, κάνε τους να πιστέψουν ότι σε νίκησαν και την κατάλληλη στιγμή σκότωσε τους.
Τι σε κάνει μοναδικό; Ότι δεν σ’ αρέσει να σκοτώνεις!
Μια μέρα άνοιξες την πόρτα της ψυχής σου, τους άφησες ελεύθερους και συμφώνησες μαζί τους να έρχονται μόνο όταν εσύ τους καλέσεις!
Ποιος θα αντέξει να είναι δίπλα σου;
Ενίοτε αυτοί που μαγεμένοι πηγαινοέρχονται μαζί με τους ψεύτικους και σκοτεινούς αγγέλους σου.
Για πάντα; Μόνο όποιος δεν τους φοβάται ή όποιος καταφέρει να τους σκοτώσει!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη