«Στην ματαιότητα της πραγματικής ζωής αντιπαρατίθεται η καλπάζουσα φαντασία», ένα κείμενο του Κώστα Παρδάλη

Οι σκέψεις  τότε αρχίζουν να καλπάζουν, φτεροκοπώντας και λακτίζοντας το κενό που έμεινε πίσω τους, σκορπίζοντας το στο σκοτεινό τοπίο, που αποπειράθηκε να ενσωματωθεί ύπουλα στα πέταλα του άπιαστου ονείρου.

Κι ο χρόνος άνοιξε τα συνειδητά και τ’ ασυνείδητα, το λογικό και το παράλογο, τον χώρο και τον πόθο για να καλύψει τις πληγές,  την πίκρα, το κακό, την θηλιά στον λαιμό, τις εποχές και εκείνο το ανήθικο  παραμορφωτικό σουρωτήρι που συγκρατεί μονάχα τα «δικά» άχρηστα φύλλα και αφήνει τo αφέψημα  της ζωής  να ρέει στη λησμονιά.

Και τ’ όνειρο ξέρει καλά τους ποταμούς, τα κύματα της θάλασσας, τις μπόρες, τα μονοπάτια της οργής και τις κακές τις ώρες. Τοπία ξέρει ηλιόλουστα και χώρες μαγεμένες.

Εκεί που  οι φυλακές είναι μονάχα για τους ευγενείς.

Εκεί που οι στρατιώτες χτίζουν μονάχα γέφυρες για να συμφιλιώσουν τον κλέφτη και τον κλεμμένο, τον δικαστή και τον κατηγορούμενο, τον άρχοντα και τον υπηρέτη, τον φτωχό και τον πλούσιο.

Εκεί που δεν χρειάζεσαι τέλος και αρχή, ούτε τρόμο και λύτρωση, γιατί η συνείδηση είναι αδελφή της δικαιοσύνης και της αρμονίας.

Εκείνη τη στιγμή αναλογίζεσαι πόσα ψέματα μέτρησαν στη ζωή σου και η αλήθεια βγήκε λειψή.

Εκεί στα έγκατα του μισογκρεμισμένου λαβύρινθου που όλες τις μεγάλες αλήθειες, αν ξέρεις να ακούς, τις απαγγέλει μονάχα η σιωπή. Η σιωπή που ζει ανάμεσα στα χρώματα, στους ήχους, στα νερά και στον αγέρα, στα ζω και στα ονειρεύομαι.

Εκεί που υπάρχει η λύση στο αίνιγμα της ζωής, στην άλλη διάσταση της δικής μας ζωής!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη