Πρόσκληση από “Το Ράφι της Αγάπης”

Η αξιόλογη δράση «Το Ράφι της Αγάπης» έφτασε στην τελική της ευθεία. Η συγκέντρωση βιβλίων θα συνεχιστεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Η δράση «Το Ράφι της Αγάπης» ξεκίνησε με την πρωτοβουλία της συγγραφέως κας Εύας Παυλίδου, με σκοπό να δημιουργηθεί η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Σ.Ο.Ψ.Υ. (Σύλλογος Οικογενειών της Ψυχικής Υγείας) Θεσσαλονίκης, για τους ανθρώπους που μάχονται με ψυχικά νοσήματα.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε σε όλους τους συγγραφείς και ποιητές που θα ήθελαν ανιδιοτελώς να προσφέρουν κάποιο από τα βιβλία τους για αυτόν τον σκοπό.

Το μήνυμα που προσδοκά να περάσει ευρύτερα αυτή η δράση, η οποία δεν εξαντλείται στην δημιουργία και μόνο αυτής της δανειστικής βιβλιοθήκης, είναι πως όσο υπάρχουν συγγραφείς και ποιητές,  που θέλουν να συνδράμουν ανθρώπους που έχουν την ανάγκη της θεραπευτικής ανάγνωσης, Το Ράφι της Αγάπης θα είναι εκεί, με σκοπό να υπάρχει πάντα ένα ράφι με βιβλία για όποιον το χρειάζεται.

Αξίζει να σημειώσουμε τα ονόματα των ανθρώπων και των μέσων που έκαναν εφικτή την πραγμάτωση αυτής της δράσης:

Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση των βιβλίων είναι οι κες Νατάσσα Καραμανλή, Φρόσω Αποστόλου, Αγάπη Ντόκα, Ελένη Καρύδα και ο κος Μάριος Καρακατσάνης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η λογοτεχνική ομάδα «Θεματοφύλακες Βιβλίων», το βιβλιοπωλείο Ψαράς καθώς και το site λογοτεχνίας του φανταστικού Nyctophilia.gr.

Το Εργοστάσιο Επίπλων Μαυρομάτης κατασκεύασε την βιβλιοθήκη για το Σ.Ο.Ψ.Υ. Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της δράσης θα γίνουν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στη Θεσσαλονίκη με προσκεκλημένους τους δωρητές συγγραφείς και ποιητές και με την παρουσία των Μελών του Δ.Σ. του Σ.Ο.Ψ.Υ. και των ληπτών του.

Για τον τρόπο αποστολής των βιβλίων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους για την δράση μέσω του e-mail  torafitisagapis@gmail.com .

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη