“Πέρα από τη γέφυρα”, από την Έλενα Σαλιγκάρα και τις εκδόσεις Πνοή [Δελτίο Τύπου]

Οι Εκδόσεις Πνοή και η συγγραφέας Έλενα Σαλιγκάρα, παρουσιάζουν το βιβλίο «Πέρα από τη γέφυρα», το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 18:00 στην ισόγεια αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ, Ανθίμου Γαζή 29 και Κουμουνδούρου γωνία, στη Λάρισα.

Το «Πέρα από τη γέφυρα» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της Έλενας Σαλιγκάρα. Η ιστορία που ξεδιπλώνει στις σελίδες του βιβλίου της έχει ως εξής: Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, φίλους από τα παιδικά τους χρόνια, οι οποίοι γοητεύονται από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού; Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Ιωάννα Γκανέτσα, συγγραφέας και η Βασιλική Παπαθανασίου, εκπαιδευτικός και συντάκτρια του femalevoice.gr.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Θεοδώρα Μουκούλη.

Την συζήτηση θα συντονίσει η συγγραφέας και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Εκδοτικού Οίκου Πνοή κα Κάκια Ξύδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Έλενα Σαλιγκάρα γεννήθηκε το 1984 και ζει στην πόλη της Λάρισας. Είναι απόφοιτη Πληροφορικής και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αποτελεί μέρος της συντακτική ομάδας του www.anapnoes.gr ενώ κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά λογοτεχνικά site. Το μυθιστόρημα «Πέρα από τη γέφυρα» είναι το πρώτο της βιβλίο.

 

Ίσως σας αρέσει και

1 Σχόλιο

  • Παναγιώτης Μανδράκης
    3 Οκτωβρίου 2016 at 22:22

    Άμα του χάρισες τα νειάτα σου, Έλενα, είναι πλεονέκτημα to να σφύζει το πόνημά σου από ζωή, από αναζήτηση και φρεσκάδα. Καλή πορεία στο βιβλίο και την συγγραφέα

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη