«Οκτωηχία, Αργά Απολυτίκια», ο νέος ψηφιακός δίσκος του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών [Δελτίο Τύπου]

Το  Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κυκλοφόρησε τον νέο ψηφιακό δίσκο με τίτλο  «Οκτωηχία, Αργά Απολυτίκια». Ψάλλει ο Βυζαντινός χορός του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διευθύνει ο Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Ψαλτικής Τέχνης  Κωνσταντίνος Αγγελίδης. Ο ψηφιακός δίσκος περιλαμβάνει αργά απολυτίκια, που έχουν μελοποιηθεί από τον ιερομόναχο Θεοφάνη Βατοπαιδινό.


Από τον πρόλογο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου:

«Με ἰδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την ἔκδοση τοῦ νέου ψηφιακοῦ δίσκου, τοῦ Ἱδρύματος Βυζαντινῆς και Παραδοσιακῆς Μουσικῆς τῆς καθ’ ἡμᾶς ἹερᾶςἈρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, με τίτλο «Ὀκτωηχία» και χαιρετίζω την προσπάθεια αὐτή. Ἐπιθυμῶ να ἐκφράσω θερμότατα συγχαρητήρια στους Μουσικολογιωτάτους Ἱεροψάλτες τοῦ Βυζαντινοῦ Χοροῦτοῦ Ἱδρύματος Βυζαντινῆς και Παραδοσιακῆς Μουσικῆς, τον Μουσικολογιώτατο Χοράρχη κ. Κωνσταντῖνον Ἀγγελίδη και τον Γενικό Διευθυντή του Ἱδρύματος Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Εἰρηναῖο Νᾶκο, οἱὁποῖοι με το τάλαντο πού διαθέτουν και τον ζῆλο τους, δημιουργοῦν μία τόσο σημαντική παραγωγή. Με ὀκτώ διαφορετικούς μουσικούς ψηφιακούς δίσκους ΒυζαντινῆςΜουσικῆς.»

 


Από το εισαγωγικό σημείωμα του Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ειρηναίου:

«Το Ἵδρυμά μας, μέσω τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς, συνεχίζει να θέτει στέρεες βάσεις στη παράδοση, την κληρονομιά και την συνέχιση τῆς ὑψηλῆς και μακραίωνης Παρακαταθήκης τῶν Βυζαντινῶν μελῶν πού παραλάβαμε και μεταλαμπαδεύουμε με κάθε τρόπο στις νέες γενεές.»


Κεντρική διάθεση,  εκδόσεις εν Πλώ. Μελωδικό Καράβι. Κολοκοτρώνη 49 Αθήνα. Τηλ. 2103226

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη