«ΝΟΥΡΑ: Το μήνυμα», από την Παναγιώτα Παπαϊωάννου και τις Εκδόσεις Ελκυστής [Δελτίο τύπου]

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο “ΝΟΥΡΑ: Το μήνυμα” της συγγραφέως μας Παναγιώτας Παπαϊωάννου!


Οπισθόφυλλο: «Αν κρύψεις την αλήθεια με τους μύθους, αποτρέπεις την περιφρόνηση των ανοήτων και αναγκάζεις τους καλούς να ασκήσουν φιλοσοφία…» είπε, ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σαλλούστιος, τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

Ένα σημαντικό μήνυμα φθάνει στη Γη, μ’ έναν παράδοξο τρόπο. Έρχεται απ’ τον πλανήτη Νούρα κι αγγελιοφόρος είναι ο Νούριος, ο Άννις-Ίλου.

Ο Νούρα είναι ένας μικρός πλανήτης, στον ίδιο Γαλαξία με τη Γη.

Οι πανάρχαιοι πολιτισμοί του έζησαν σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Ένα περιπετειώδες ταξίδι όμως στον πλανήτη Ζόφο, για καθαρά ερευνητικούς σκοπούς, ήταν η αιτία να μεταφερθεί στον Νούρα το Μπελσεμέν· μια άγνωστη ουσία που θα περάσει στον οργανισμό τους και θα τους σύρει σε μια θλιβερή πραγματικότητα με απώλειες, ανταγωνισμούς και άφθονο πόνο.

Μετά απ’ τον Μεγάλο πόλεμο των τριών Βαρμάν και τις δοκιμασίες που ακολούθησαν, η Φύση σταδιακά αποσταθεροποιήθηκε, σκοτείνιασε, ακολουθώντας τα πλάσματα της κακής ψυχικής τους προδιάθεσης.

Πώς θα αντιδράσει ο Νούρα που είναι ένας ζωντανός οργανισμός και νοσεί; Ποιο είναι το Φορμένιο, που θα φέρει την ισορροπία και την αναβίωση των Ιερών Πηγών;

Οι μάχες τους με το σκοτάδι πώς επηρεάζουν όλους εμάς, που θεωρητικά είμαστε τόσο μακριά; Είμαστε όμως;

Το μήνυμα που μας έστειλαν είναι ξεκάθαρο… μας αφορά. Έφθασε και σε εσένα… Αγκάλιασέ το, και, αν συμφωνείς, μετάδωσέ το… Να φτάσει σε πολλούς, να φτάσει μακριά…


Βιογραφικό: Είμαι η Παναγιώτα Παπαϊωάννου, γεννήθηκα στην Αθήνα και κατοικώ στην Κόρινθο. Από μικρή ύφαινα ιστορίες που τις μοιραζόμουν με τ’ αδέλφια μου και τα παιδιά της γειτονιάς. Προτιμούσα παραμύθια με νεράιδες και ξωτικά, με χώρες μυθικές και κόσμους παράξενους… Μ’ αυτά μεγάλωσα…

Και μεγάλωσα, έγινα έφηβη κι οι καλοί βαθμοί μου στο σχολείο, μαζί με την επιμονή των γονιών μου να σπουδάσω, με έστειλαν στο Πανεπιστήμιο, στη Μαθηματική Σχολή.

Πήρα το πτυχίο μου και στράφηκα προς τη Δημόσια Εκπαίδευση, γιατί αγαπούσα και αγαπώ τα παιδιά. Εργάστηκα με ζωντανό υλικό κι είχα άπειρες ευκαιρίες να βοηθήσω, με ουσιαστικό τρόπο, όσους εφήβους το είχαν ανάγκη. Δε μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου. Συμμετείχα ενεργά σε σεμινάρια, ημερίδες, πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις για την ενίσχυση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στο βάθος του μυαλού μου όμως, ζούσε πάντα το κοριτσάκι που ήθελε να διηγείται ιστορίες, που λάτρεψε «το κοριτσάκι με τα σπίρτα» κι αργότερα «τον άρχοντα των δαχτυλιδιών».

Εκτός όμως απ’ την ανάγκη μου αυτή, επιθυμούσα να κεντρίσω το ενδιαφέρον της εγγονής μου, κι αργότερα του εγγονού μου, ώστε να αναζητήσουν, μες απ’ τη Φιλοσοφία και τις Φυσικές Επιστήμες, απαντήσεις στα καυτά ερωτήματα που απασχολούσαν και απασχολούν τον άνθρωπο στο πέρασμα των Εποχών… Αποφάσισα λοιπόν, αφού μου αρέσει το γράψιμο, να συνομιλήσω με την εγγονή μου τη Δήμητρα δημιουργώντας ένα Μυθιστόρημα, το: «ΝΟΥΡΑ: Το μήνυμα».

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 550

ISBN: 978-618-5424-64-0

Τιμή: 19,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2020

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο “ΝΟΥΡΑ: Το μήνυμα” θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 96400162.

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/νούρα-το-μήνυμα/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη