«Με την άρση των μέτρων», ένα πεζοποίημα της Μαριάννας Γληνού

Όταν βρεθούμε ξανά, νομίζω πως θα΄ χουν  κυλήσει χρόνια.

Κι ας έχουμε μοιραστεί  τα παιδικά μας χρόνια. Οι αναμνήσεις  δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρες. Θα φταίει που ήμουν η «μικρή».

Δεν θα επιτρέπονται οι αγκαλιές. Μόνο αυτές με τα μάτια.

Θα έχω να σου πω πολλά. Όχι γιατί τα τηλέφωνα δεν μεταφέρουν τα λόγια.

Θα καθίσουμε αντίκρυ, σαν στην άκρη των άστρων. Τυχερές που η ασφαλής απόσταση θα είναι μόνο δύο μέτρα σε τούτο το άστρο,  τη γη.

Θα  ψάχνω τις λέξεις. Φωνήεντα σκόρπια με σύμφωνα θα ψάχνουν να βρουν μια σειρά. Με τον φόβο και την απαγόρευση, ακόμα και τα φύλλα στο δέντρο θα ξεχωρίσουν.

Θα ήθελα, και δεν στο ΄χω πει ποτέ, να ήμουν σπουργίτης. Σκαλίζει ο αφέντης άνθρωπος λιγάκι το χώμα, ξεπροβάλλει ένα ανήξερο σκουλήκι, η τροφή πόσων ημερών; Ένας σπουργίτης δεν κλαίει ποτέ τη μοναξιά του.

Θα ψάχνεις, νομίζω,  κι εσύ για τις λέξεις. Τα φωτεινά καλοκαίρια που σταματούσαμε το μέτρημα των μπάνιων, έχουν περάσει. Μέχρι κι η θάλασσα έχει αλλάξει.

Τελικά, όλη η ζωή στους εσωτερικούς μονόλογους  μετριέται. Και οι τελευταίες πράξεις σε όλα τα δράματα και τις τραγωδίες παίζονται,  πάντα,  κατά μόνας.

«Μην κλαις, αγαπημένη. Όσο κι αν αλλάξει ο έξω κόσμος, ετούτος ο μέσα ο δικός μου, δεν θα αλλάξει ποτέ.»

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη