«Μαρία Στασίνου», παρουσιάζει ο Κυριάκος Στυλιανού

Καλό μήνα και από την Κύπρο, φίλοι αναγνώστες (και συνεργάτες) της Λόγω Γραφής!

 

Για το μήνα Δεκέμβριο, η στήλη σας παρουσιάζει την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Μαρία Στασίνου, η οποία διακρίνεται για την ευφάνταση και πολύ ενδιαφέρουσα γραφή της”

 


Απόσπασμα από το παραμύθι «Το γελαστό λιοντάρι», εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η Μαρία Πιερή Στασίνου γεννήθηκε στην Κύπρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου και του τμήματος  Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται ως δασκάλα.

Η ενασχόλησή της με το γράψιμο ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Τιμήθηκε με το Σεβέρειο Βραβείο, ένα βραβείο που δινόταν στο καλύτερο δοκίμιο τελειόφοιτου μαθητή του Παγκυπρίου Γυμνασίου.

Το 2008  πήρε το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Ποίησης Ευγενίας Παλαιολόγου-Πετρώνδα που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου ενώ το 2010, στον ίδιο διαγωνισμό, πήρε έπαινο.

Το 2012, στο Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς που διοργάνωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, της απονεμήθηκε  το Α΄ βραβείο, ενώ το 2014 απέσπασε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού  Νεανικού Βιβλίου.

Πρώτα βραβεία και διακρίσεις έχει πάρει και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα, τόσο στην ποίηση όσο και στο διήγημα.

Το 2017 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το παιδικό της  μυθιστόρημα «Ζει το ντόντο;». Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ανάμεσα στα 12 βιβλία που είχαν επιλεγεί για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Νεανικού Βιβλίου «Βιβλιοδρομίες 2018». Ακόμη βρέθηκε στη Χρυσή Λίστα  για τα καλύτερα βιβλία του 2018.

Το 2017, το παιδικό μυθιστόρημα «Κάποτε ήξερα να κρύβομαι πολύ καλά» πήρε έπαινο στο διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Επίσης την ίδια χρονιά πήρε το Α΄ Βραβείο στο Διαγωνισμό Ποίησης Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα.

Το 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ, το παιδικό μυθιστόρημα «Αν μπορείτε, πιάστε μας!» και το 2020 από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφόρησε «Το γελαστό λιοντάρι».

Το 2020 στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς πήρε Εύφημη Μνεία για το μυθιστόρημα μυστηρίου «Υπάρχουν στον παράδεισο άσπρα γιασεμιά;».

Το 2021 το μυθιστόρημα «Η εκδίκηση  των τριχωτών τεράτων» απέσπασε έπαινο στο διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου.

Είναι υπεύθυνη έκδοσης ενός περιοδικού πολιτιστικού περιεχομένου. Επίσης, είναι μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου.

Email: m.stasinou@live.com

 

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη