Λογοτεχνικό Περιοδικό Εμβόλιμον – Αφιέρωμα στον Κώστα Θ. Ριζάκη

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος ‘Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016’, του αγαπημένου περιοδικού «Εμβόλιμον» [Εγχείρημα λόγου, τέχνης και λοιπής φαντασίας]. Ολόκληρο το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο του ποιητή Κώστα Θ. Ριζάκη.

Μεταφέροντας «Το γράμμα της σύνταξης» του περιοδικού [σελ. 3], αναφέρουμε:

«Το Εμβόλιμον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχει εγγράψει, στη βιβλιογραφία της νεοελληνικής ποίησης των καιρών μας, μια σειρά αξιανάγνωστων αφιερωμάτων σε ποιητές. Αφιερωμάτων αμιγών σε τεύχη των δέκα δεκαεξασέλιδων, τουλάχιστον, με μελέτες για την ποιητική και μνήμες αναφορικά με τη ζωή και πορεία των ποιητών στα γράμματα και στη ζωή.

Στο παρόν τεύχος μελετάται και παρουσιάζεται η ποιητική του Κώστα Θ. Ριζάκη, ενός των πιο σημαντικών ποιητών της γενιάς του 1980, εκδότη του καλού περιοδικού Πάροδος, το οποίο έκλεισε τον κύκλο του λίγα χρόνια πριν, επιμελητή ποιητικών και άλλων κειμένων, καθώς και μιας σειράς λογοτεχνικών περιοδικών. Εντέλει ενός αφιερωμένου στην Ποίηση δημιουργού, δρώντος στην ελληνική επαρχία, κυριολεκτικώς εγκάτοικου της ποιητικής τέχνης εντός των τειχών του ενδιαιτήματός του στην πόλη της Λαμίας.»

Ιδιαίτερο φως στην αντίληψη του αναγνώστη για την προσωπικότητα και την προσφορά του Ριζάκη, ρίχνει το κείμενο που υπογράφει ο Διευθυντής του περιοδικού Εμβόλιμον, ποιητής κος Γιώργος Χ. Θεοχάρης, στις σελίδες 60 έως 63. Εκεί ο Θεοχάρης αναφέρεται στον ομότεχνό του Ριζάκη με λόγια ειλικρινή και συγκινητικά, τα οποία πηγάζουν από τα προσωπικά του βιώματα τής μεταξύ τους φιλικής σχέσης. Ο λόγος του μεστός και συμπυκνωμένος, καταφέρνει να σκιαγραφήσει πιστά τον χαρακτήρα του ποιητή και να αποδώσει γλαφυρά το ύφος και την υπόσταση του έργου του Ριζάκη.

 

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη