«Κλικ δευτερολέπτων», από τον Χάρη Γαντζούδη και τις εκδόσεις Λέμβος [Δελτίο Τύπου]

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λέμβος η νέα συλλογή διηγημάτων του Χάρη Γαντζούδη με τίτλο «Κλικ δευτερολέπτων».

Απολαύσαμε την ανάγνωση αυτών των μικρών, συμπυκνωμένων κειμένων. Κάθε ένα τους αφήνει μια γερή αίσθηση του αντικειμένου που πραγματεύεται. Αν και δεν είναι «ευκολοχώνευτα», τα πεζά του Γαντζούδη διαβάζονται αδιάκοπα με ευχαρίστηση. Ευχόμαστε στο συγγραφέα καλοτάξιδο αυτό το αξιόλογο έργο του.


50 µικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων που αποτυπώνουν στιγµές φόβου, πανικού, απουσίας, απώλειας, αναζήτησης, µετάβασης, απόφασης, απελευθέρωσης… Στιγµές λίγο πριν το ξέσπασµα της µπόρας, που όµως όταν περάσει θα φανεί ο ήλιος κι ο ουρανός θα καθαρίσει από τα σύννεφα, από ό,τι µας εµποδίζει να δούµε το δρόµο που ανοίγεται µπροστά µας.

50 µικρά πεζά, 50 κλικ δευτερολέπτων µέσα από τα οποία ο συγγραφέας επιχειρεί να µας µεταφέρει εικόνες, συναισθήµατα, αλήθειες µιας εποχής που τρέχει κι αλλάζει και να µας βάλει στη ζωή ανθρώπων που είτε την ακολουθούν, είτε µένουν αγκιστρωµένοι στο δικό τους κόσµο.

Τίτλος: Κλικ δευτερολέπτων (µικρά πεζά)

Συγγραφέας: Χάρης Γαντζούδης

Τιµή: 9,54 €, ∆ιάσταση: 10,5×21 cm, Σελίδες: 156

ISBN: 978-618-83410-2-9


Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τη συλλογή απαρτίζουν 50 μικρές ιστορίες, 50 μικρές αφηγήσεις ζωής. Διαφορετικές μεταξύ τους. Φαινομενικά ασύνδετες. Άλλες γραμμένες σε πρώτο πρόσωπο, κάπως γενικές, απροσδιόριστες, θυμίζουν περισσότερο τις σελίδες ημερολογίου χωρίς να είναι. Άλλες γραμμένες σε τρίτο πρόσωπο με ήρωες με ονόματα, με συγκεκριμένη ταυτότητα και ζωή.

Κανένας από τους ήρωες δεν γνωρίζει την ύπαρξη του άλλου, δεν συναντιούνται ποτέ, ζουν σε διαφορετικούς τόπους και γειτονιές και καλούνται να αντιμετωπίσουν διαφορετικά προβλήματα. Αυτός λοιπόν είναι και ο μοναδικός συνδετικός κρίκος αυτών των ιστοριών: οι προβληματικές καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ήρωες και η προσπάθεια τους να απεμπλακούν από αυτές και να κάνουν το επόμενο βήμα που θα τους φέρει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούν: τη λύτρωση.

50 κλικ δευτερολέπτων λοιπόν που αποτυπώνουν στιγμές ζωής, στιγμές ανθρώπων που νιώθουν ότι πνίγονται μέσα σε αυτή. Κάποιοι από αυτούς, βρίσκουν το θάρρος και κάνουν το επόμενο βήμα, κάποιοι φοβισμένοι, προτιμούν την ασφάλεια του κελιού τους και μένουν στη μοναξιά ή σε σχέσεις που τους αλλοιώνουν. Και μόνη τους συντροφιά η ελπίδα πως αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα: Ο Χάρης Γαντζούδης γεννήθηκε τον Μάιο του 1985 στο Αγρίνιο και ζει στην Αθήνα. Το πρώτο του διήγηµα «Το ταξίδι» δηµοσιεύτηκε τον Μάιο του 2012 στο Deity.gr και από τότε πολλά κείµενά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα blogs και περιοδικά. ∆ιατηρεί µόνιµες στήλες στο BOOKTOUR (Ταξιδεύοντας µε τα βιβλία) και στο MUSEEKart (Συναντήσεις Στην Πόλη).

 

 

Βιβλία του:

Οι πρώτες σελίδες (διηγήµατα)

Κύκλοι στη θάλασσα… κι άλλες ιστορίες (διηγήµατα)

∆ικό µου, δικό µου (παραµύθι)

Για µια Πόλη (νουβέλα)

Μα δε θέλω αδερφάκι (παραµύθι)

Τα κενά… κι άλλα σκόρπια συναισθήµατα (ποιήµατα)

Σώµατα (ποιήµατα)

Η απεργία των λαχανικών (παραµύθι)

Ν’ αντέχω (ποιήµατα)

Ένα ψάρι που φοβάται τον βυθό (παραµύθι)

 

Συµµετοχές:

Tweet_Stories, Λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες (διηγήµατα)

Μια παράξενη Κυριακή (διηγήµατα)

Τριάντα τρία (διηγήµατα)

Ένα ταξίδι αλλιώς (διηγήµατα)

2η Οµαδική Ποιητική Συλλογή (ποιήµατα)

Ιστορίες µπονσάι (διηγήµατα)

Ανθολόγιο Ποιήσεως – Καλοκαίρι 2017 (ποιήµατα)

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη