«Η Χρυσαλίδα», μία συλλογή διηγημάτων από τον Κυριάκο Χαλκόπουλο και τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ [Δελτίο Τύπου]

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κυριάκου Χαλκόπουλου «Η ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ», τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο Polis Art Café, Πεσματζόγλου 5, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στην Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κυρίες Μηλέβα Αναστασιάδου (νευρολόγος/λογοτέχνης) και Σοφία Κραββαρίτη (συγγραφέας) καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας κος Κυριάκος Χαλκόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια θα υπογράψει τα βιβλία του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η “Χρυσαλίδα” αποτελείται απο δώδεκα διηγήματα, μερικά από τα οποία είχαν σε προηγούμενες εκδοχές τους τυπωθεί σε περιοδικά. Το μεγαλύτερο σε έκταση φτάνει τις τριάντα σελίδες και ονομάζεται “Το Αντικείμενο των Ονείρων”, καθώς περιγράφεται εκεί η ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος επιχείρησε στη δύσκολη αυτή εποχή να λύσει με μια θριαμβευτική κίνηση τα οικονομικά (και άλλα) προβλήματα του, όμως αντίθετα είδε να αναδύεται απο μέσα του, από τον κόσμο των ονείρων του, μια απειλή μεγαλύτερη και απο τις εξωτερικές.

Τα κείμενα αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο, συχνά με ημερολογιακό ύφος ή με τη μορφή γράμματος. Συνδέονται όλα από την προσπάθεια της μεταμόρφωσης σε κάτι καλύτερο, όπως η αντίστοιχη της κάμπιας, που μέσα στη χρυσαλίδα της θα μετατραπεί σε πεταλούδα και μετά θα πετάξει ελεύθερα κάτω απο το δυνατό Ήλιο.

Τα θέματα τους είναι ψυχολογικά, ενώ υπάρχει σίγουρα μια σκοτεινή ατμόσφαιρα στον κόσμο που παρουσιάζεται, παρά την ομοίως επίμονη ελπίδα των αφηγητών, που δεν εγκαταλείπουν το στόχο τους.
Σε αρκετά γίνονται αναφορές και στη φιλοσοφία, με αφορμή τις σπουδές του συγγραφέα τους αλλά και την εργασία που έχει στις δημοτικές βιβλιοθήκες απο το 2014, ως οργανωτής ‘σεμιναρίων’ με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία απο το Θαλή ως τον Αριστοτέλη.


Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο Κυριάκος Χαλκόπουλος φοίτησε στην Αγγλία και είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου του Έσσεξ.
Δημιουργεί και παρουσιάζει κύκλους σεμιναρίων για τη Φιλοσοφία, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων της Θεσσαλονίκης.
Αρθρογραφεί για θέματα πολιτισμού στην εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα περιοδικά Λόγου (Δέκατα, Ένεκεν, Ίαμβος, Εντευκτήριο κ.α.).
Είναι συνεργάτης των εκδόσεων Ανάτυπο και υπεύθυνος για τη σελίδα Η Άλλη Πύλη στο Facebook.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων «Η ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ».

 

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη