«Η Κοινωνία των Πωλητών», από τον Δημήτρη Ορφανίδη και τις Εκδόσεις Εκλυστής

Την Ποιητική συλλογή “Η Κοινωνία των Πωλητών” θα την προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Επίσης, είναι διαθέσιμη και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: elkistis.gr/shop

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να την παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.

Ταξιδεύουμε στο χώρο της λογοτεχνίας ΜΑΖΙ!


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Δημήτρης Ορφανίδης γεννήθηκε το 1964 στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Κατόπιν εξετάσεων το 1995 εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα. Σήμερα υπηρετεί με τον βαθμό του Εφέτη στο Εφετείο Αθηνών. Έχει εκπονήσει μεταπτυχιακή εργασία και διδακτορική διατριβή στην Γερμανία, στο Εργατικό Δίκαιο. Κατά την τριετία 2008-2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην ΕΕ στον τομέα νομοθεσίας του Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου. Από το 2004 έως σήμερα έχει δημοσιεύσει στον νομικό τύπο είκοσι μελέτες. Εντός του 2019 θα κυκλοφορήσει από τις Νομικές Εκδόσεις Σάκκουλα η μελέτη του Η δεσμευτικότητα τής Κοινωνικής Αρχής στις έννομες τάξεις της παγκοσμιοποίησης. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών από το 2015. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρωσικά.

Ποιήματά του έχουν βραβευθεί σε ποιητικούς διαγωνισμούς και δημοσιευθεί στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση το 2013, 2015 και 2017, καθώς και στο λογοτεχνικό περιοδικό Περιήγηση. Τον Οκτώβριο του 2014 εξέδωσε σε ψηφιακή μορφή την πρώτη του ποιητική συλλογή με τον τίτλο Δασυνόμενον Έψιλον από τις Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις 24grammata και τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους προέβη σε έντυπη αυτοέκδοσή της. Τον Οκτώβριο του 2016 δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική ποιητική σελίδα Ποιείν άρθρο του με τίτλο Το δυνατόν γενέσθαι της φωτεινότητας και της διαφάνειας – Ο κοινός πυρήνας της ποίησης του Καβάφη και του Ελύτη. Τον Αύγουστο του 2017, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων documenta14 και ειδικότερα για το κεφάλαιο Μαθαίνοντας από την Αθήνα, δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα diablog.eu στα γερμανικά και στα ελληνικά το άρθρο του Στοχασμοί για την Νεωτερικότητα και Μετανεωτερικότητα.

Είναι Πρόεδρος του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ΚΕΛΔ, www.keld.gr), ο  οποίος έχει συσταθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 καὶ αποτελεί το πρώτο πανελληνίως και στα πλαίσια της ΕΕ λογοτεχνικό σωματείο που απαρτίζεται από ποιητές και πεζογράφους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Συμμετέχει με ποιήματά του –μαζί με άλλους έντεκα συναδέλφους του– στο πρώτο Ανθολόγιο Ποίησης και Λογοτεχνίας του ΚΕΛΔ με τίτλο Ποιητική αδείᾳ και υπότιτλο Εν αμφιβολία ποιητές, το οποίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης Ανάτυπο. Στην παρουσίαση του Ανθολογίου αυτού στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ίδρυμα Β&Μαρίνας Θεοχαράκη ο Βασίλης Βασιλικός τον χαρακτήρισε «ολοκληρωμένο ποιητή». Από τις εκδόσεις Το Ροδακιό κυκλοφορεί το πρώτο του δοκίμιο με τίτλο Ο 21ος αιώνας του Κ. Π. Καβάφη – Μία discipline de vie.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη