«Ελπίδα Γεωργίου», παρουσιάζει ο Κυριάκος Στυλιανού

Καλό μήνα και από την Κύπρο, φίλοι αναγνώστες (και συνεργάτες) της Λόγω Γραφής!

Για τον μήνα Αύγουστο, η στήλη «Λόγω γραφής… Ες γην εναλίαν Κύπρον» σας παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα από το νέο και πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της Ελπίδας Γεωργίου «Σαν έλαμψε η αλήθεια». Στην Ελπίδα Γεωργίου και το έργο της είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερο αφιέρωμα της στήλης μας [Ελπίδα Γεωργίου].

 


Ελαφρές πατημασιές διέκοψαν το όραμα της πατρίδας. Πετάγεται αλαφιασμένη και βλέπει μπροστά της τον Άδωνι. Τα μαλλιά του χρυσίζουν στο σκοτάδι και τα μάτια του…σ΄εκείνα τα μάτια στέλλει η σελήνη τις αχτίδες της, για να λουστούν στη γαλανή τους ομορφιά. Σ΄ εκείνα τα μάτια  καθρεφτίζεται η καλοσύνη!

-Είσαι ο μικρός ήλιος που ζεσταίνει τις καρδιές, του ψιθυρίζει η Αθηνά.

-Ω! εσύ πλάσμα των ονείρων που σε έχουν στείλει οι Θεοί, της αποκρίθηκε ο Άδωνις.

-Δεν είσαι εσύ που με έσωσες εκείνο το μοιραίο βράδυ, όταν τριγύρω μου χόρευαν στοιχειά;

-Ναι, εγώ είμαι.

 -Χέρια ατσαλένια, μαλαματένια η καρδιά.

-Έτσι με ανάθρεψαν να είμαι.

-Κατάγεσαι ως φαίνεται από εκλεκτή γενιά.

-Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου….

Ξαφνικά σώπασαν. Άκουσαν πατημασιές και κλαδιά να σπάζουν. Κράτησαν την αναπνοή τους και αφουγκράστηκαν προσεχτικά.

 

 


Η  Ελπίδα Γεωργίου γεννήθηκε στη Μόρφου. Από μικρό παιδί αγαπούσε τη Λογοτεχνία και τη Μουσική. Ο πόλεμος την ανάγκασε να εγκαταλείψει τη γενέτειρά της, προτού τελειώσει το σχολείο. Μετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκε στη Λευκωσία.

Σπούδασε Μουσική και εργάστηκε ως καθηγήτρια σε γυμνάσια και λύκεια. Δεν ξέχασε όμως τη μεγάλη της αγάπη για τη Λογοτεχνία, με την οποία αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά. Ο Χαμένος Παράδεισος είναι το πρώτο της έργο και το Όνειρο Γαλάζιο το δεύτερό της έργο. Το  Σαν έλαμψε η αλήθεια είναι το τρίτο της έργο.

Όλα είναι μυθιστορήματα βασισμένα σε αληθινά ιστορικά γεγονότα.

 


 

[Κυριάκος Στυλιανού – Ας  γνωριστούμε]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη