“Ελευθερία”, γράφει η Μαριάννα Γληνού

Είναι φορές που νομίζω πως βρέθηκα σε τούτο τον τόπο και το χρόνο, όπως τα σύννεφα στον ουρανό, ξαφνικά κι αβίαστα. Και το πιο σπουδαίο, χωρίς κόπο και πόνο ψυχής. Δεν χρειάστηκε να μετρήσω καμιά μέρα, ώρα την ώρα, μέχρι να φτάσω κάπου.

Δεν προσπάθησα.

Δε γέννησα.

Βρέθηκα με μεγαλωμένα παιδιά, να τ’ αγαπώ και να μ’ αγαπούν, χωρίς να κλάψω, να φοβηθώ, να κουραστώ. Σαν τον άγριο μάραθο, κι εγώ κι αυτά, φυτρώσαμε στην άκρη του δρόμου, ν’ αρωματίζουμε τον κόσμο.

Οι ρυτίδες στην άκρη των ματιών μου, όμως, μαρτυράνε μιαν άλλη αλήθεια. Πιο πιστευτή, πιο ανθρώπινη, πιο γήινη. Γιατί αλλιώς, δεν θα χρειαζότανε ο Θεός να σώζει τον κόσμο.

Ίσως σας αρέσει και

2 Σχόλια

  • Βάσω Αποστολοπούλου
    31 Ιανουαρίου 2017 at 13:03

    “Οι ρυτίδες στην άκρη των ματιών μου, όμως, μαρτυράνε μιαν άλλη αλήθεια.”
    Την αλήθεια που μόνο η ψυχή γνωρίζει…
    Πολύ μεστό κι ευαίσθητο, Μαριάννα μου!

  • Μαριάννα Γληνού
    31 Ιανουαρίου 2017 at 15:57

    Σας ευχαριστώ πολύ!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη