«Άλκηστις», κωμικοτραγωδία σε ελεύθερη απόδοση βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη, από τον Δημήτρη Βαρβαρήγο, την Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη και τις Εκδόσεις 24 γράμματα [Δελτίο Τύπου]

Άλκηστις – Κωμικοτραγωδία σε ελεύθερη απόδοση, βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη.

Tο έργο αυτό, σε ελεύθερη απόδοση από τους Δημήτρη Βαρβαρήγο και Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη, αποτελεί κωμική διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη, σε μια προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας κωμικοτραγωδίας. Το κείμενο ακολουθεί τη δομή των αρχαίων προτύπων και τους κανόνες του Ευριπίδειου ύφους. Εισάγονται με σύγχρονο προσεγμένο λόγο προστιθέμενα στοιχεία σάτιρας, ώστε να υπάρχει μια ανάλυση της εσωτερικότητας του φανταστικού των αισθημάτων της Άλκηστις και των υπόλοιπων ηρώων όπου εμπλέκονται με ένταση το σώμα και ο ψυχισμός.

Βασικά χαρακτηριστικά αυτής της διασκευής, είναι ο ποιητικός λόγος, η ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας με μορφή όμοια με αυτή της αττικής κωμωδίας και οι τεχνικές με τον τρόπο που εκφέρονται τα κωμικά στοιχεία μέσω της υποκριτικής απόδοσης.


 

Η ταυτότητα του βιβλίου:

 

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (αρ. σειράς 519)

Τίτλος: Άλκηστις (κωμικοτραγωδία σε ελεύθερη απόδοση βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη)

Απόδοση: Δημήτρης Βαρβαρήγος, Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη

Τόπος και Χρονολογία έκδοσης: Αθήνα,

Νοέμβριος 2023

Σελίδες: 124

Τιμή: 13.00

 

Διάσταση Σελίδας: 14x24cm

Γραμματοσειρά: Minion Pro

Χαρτί: Chamois

 

ISBN: 978-618-201-759-3

 

Εκδόσεις: 24γράμματα/Γεώργιος Δαμιανός

 

Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση: Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34

Τηλ.: +30 210 612 70 74

E-mail: info@24grammata.com

Copyright © 2023 24γράμματα

 

Η γραφιστική επεξεργασία έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών των εκδόσεων «24γράμματα», (Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι, τηλ. 210.612.70.74). Υπεύθυνη ψηφιακής σελιδοποίησης: Ιωάννα Βελισσάρη. Δημιουργία εξωφύλλου: Ιωάννα Βελισσάρη. Έργο εξωφύλλου: Γυναίκα, Peny Delta.

 

 

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη