“Ψίθυροι Αισθήσεων” Η νέα στήλη της Λόγω Γραφής από τον Γιάννη Βατικιώτη

Θάλασσα. Και ένα όνειρο που θα έβλεπα πριν από το πρωινό που θα ξυπνούσα μια για πάντα.

Αυτός είναι ο σκοπός μου από μικρό παιδί. Ονειροπόλος μεν, ρεαλιστής δε, βρήκα το κλειδί του κελιού μου στις αισθήσεις, στις μυρωδιές που φέρνουν αναμνήσεις, στην αφή που γλίστρησε σαν τον ήλιο πίσω από την θάλασσα, το πρώτο δειλινό που άκουσα να παίζει σιγανά εκείνο το τραγούδι που χρόνια έψαχνα να θυμηθώ τα λόγια του.

Για αυτά θα γράφω και αυτές τις ιστορίες θα σας λέω, για τις αισθήσεις που άλλοτε μας απατούν και άλλοτε μας επιβεβαιώνουν. Αυτές που όσο ο κόσμος μας θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο περίπλοκος τόσο θα μας θυμίζουν πώς πρέπει να τον εξηγούμε. Απλά σαν τα παιδιά. Με αφέλεια και δίχως δόλο.

Το γιασεμί δεν άλλαξε τη μυρωδιά του και ας το κλείσαμε σε μπουκαλάκια για αρώματα με μία ευφάνταστη ονομασία και ας του βάλαμε τιμή. Πάντα θα μυρίζει έρωτα. «Όσο πιο απλά τόσο πιο όμορφα» άκουσα να ψιθυρίζει το μελτέμι στο νησί.

Όσο πιο απλά, τόσο πιο όμορφα…

 

Γιάννης Βατικιώτης

 


Καλοσωρίζουμε με πολλή χαρά στην οικογένεια της Λόγω Γραφής το νέο μας συνεργάτη Γιάννη Βατικιώτη!

Ο Γιάννης θα είναι κοντά μας με τη στήλη του «Ψίθυροι Αισθήσεων» κάθε Παρασκευή βράδυ στις 9, ανά 15νθήμερο.

Οι πρώτοι του Ψίθυροι Αισθήσεων, λοιπόν, την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαϊου 2020!

 

Κατερίνα Ευαγγέλου Κίσσα

Ίσως σας αρέσει και

2 Σχόλια

 • Βασιλική Αποστολοπούλου
  25 Μαΐου 2020 at 22:07

  Καλή αρχή και καλορίζικος!

  • Γιαννης Βατικιωτης
   28 Μαΐου 2020 at 22:53

   Σας ευχαριστω πολυ!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη