“Τα χρόνια των άσκοπων προσευχών”, ένα κείμενο του Κώστα Παρδάλη

Θέλω να ξεχάσω όλα αυτά τα ναυαγισμένα χρόνια, που τσάκισαν συθέμελα την φυσική ραχοκοκαλιά μας κλαίγοντας πένθιμα και να τα κηδέψω στο κοινό χωνευτήρι των χρόνων που θα έρθουν!

Λαβωμένοι απ’ το ματόβρεχτο πριόνι της λαιμαργίας, φτιάξαμε ύμνους για τις βιασμένες μας ζούγκλες και βάλαμε στο σώμα  σκληρό πετσί, για να αντέξουμε τον μακρόουρο  βούρδουλα  κείνης της ξιπασμένης δημοκρατίας, που όλο έλεγε να έρθει και ποτέ δεν ήρθε!

Ζωγραφίσαμε τον τάφο μας με τα χρώματα της ίριδας για να θυμίζει στους νεότερους την ελπίδα και την προσμονή και γράψαμε στην ταφόπετρα μας με γράμματα αχνά για να το διαβάσουν λίγοι, έτσι κι αλλιώς μόνο στα χρυσά γράμματα δίνουν σημασία. «Ενθάδε κείται αυτός που περίμενε την αλλαγή».

Προσευχηθήκαμε στ΄ Άγια, παρακαλώντας για τον ήλιο της δικαιοσύνης, για τον ερχομό της λευτεριάς και κλάψαμε βουβά  στην σκιά του λιοβασιλέματος, την ώρα κείνη που βγαίνουν οι Αγγέλοι και υμνούν τον Κύριο!

Κρυμμένο μυστικό στα βάθη της καρδιάς μου, που το πήρα για λίγο μαζί μου κάνοντας μια εθιμοτυπική  επίσκεψη, κατόπιν προσκλήσεως για σκέψη και διαλογισμό στο καθιστικό του παρορμητικού μυαλού μου.

Άστο καλύτερα! Το σκέπασα με αμμουδιά και περίμενα την πλημμυρίδα της άγνοιας να το πάρει και να το στείλει εκεί πίσω που ήταν! Στα τρίσβαθα της πληγωμένης μου κενότητας! Εκεί που χωράνε όλα! Στην φωλιά των γλυκών και των πικρών, των μεγάλων και των μικρών αποφάσεων! Εκεί που ο ήλιος είναι αληθινός και η κραυγή βουβή και μονότονη.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη