«Σταγόνα με σταγονόμετρο», γράφει ο Χρήστος Νιάρος

Στη ροή των σκέψεών μου οι σταγόνες της βροχής στα τζάμια, στην κάθε τους επανάληψη ήταν μια καλή παρέα. Σάββατο στα μέσα του Σεπτέμβρη, λίγο πριν έρθει η άνοιξη ως λύτρωση από τον τόσο χειμώνα, βρέθηκα να την συντροφεύω και να με συντροφεύει. Κάπως σαν να φιλιώνουμε.

Θεώρησα ότι και οι υδρορροές θα έχουν γεμίσει αλλά και ο κήπος δεν θα έχει παράπονο από αυτή την επανάληψη των σταγόνων. Ψιθυριστά, χτύπο-χτύπο νανούριζε κάποιες σκέψεις μου. Ψιθυριστά, σαν να έβαζε τελείες και κόμματα στις προτάσεις μου.

Στα μισά του Σεπτέμβρη, του εδώ ημισφαιρίου, και το φεγγάρι χτες στην καλύτερη του φάση. Γεμάτο και κυρίαρχο στον ουρανό, ήταν το κυρίως θέμα των μονολόγων, των σιωπών και της παρέας. Μπαινόβγαινε στο μπαλκόνι, άνοιγε δρόμους εκεί που δεν το περίμενες, εκτελούσε έργο. Και οι κουβέντες μας, άλλοτε φωτεινές, άλλοτε σκοτεινές διαδρομές, εκεί που το συναντούσαν, εκεί μας έβγαζε.

Σε άλλη σελίδα ταξιδεύαμε με τις πιο άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας. Καθώς κλείνει η εβδομάδα, κάνεις και τον απαραίτητο απολογισμό των πεπραγμένων και των μη αναγκαίων. Μα τώρα που είμαι κοντά στο τζάμι του σαλονιού, λίγο πριν το μπαλκόνι, η βροχή έχει σηκώσει το υγρό της ανάστημα και ψιθυριστά την συντροφεύω. Εγώ ανήκω στη βροχή ή η βροχή σε μένα; Βάζω ένα ερωτηματικό πρώτο και απάντηση καμία. Μπορεί να υπάρχουν πολλές απαντήσεις.

Πλησιάσω πιο κοντά στο τζάμι. Με τα χνώτα και τις αναπνοές ζεσταίνω το χώρισμα που βάζει το γυαλί αυτή τη στιγμή. Λοξά των ματιών μου μια ακόμη σταγόνα κυλούσε στο απέναντι φύλλο ενός κρίνου. Δίπλα του οι τριανταφυλλιές ετοιμάζονταν για την εποχή με τα μπουμπούκια τους.

Ψιθυριστά, μάλλον και λίγο μονότονα, σταγόνα-σταγόνα άνοιξα την μπαλκονόπορτα να ’ρθεί και λίγο αεράκι. Να βγω στον αέρα και στον πιο πραγματικό χρόνο τού τι γίνεται εκεί έξω. Ποια ακριβώς είναι αυτή η θερμοκρασία της εποχής, που κάνει τις προτάσεις μου άλλοτε χείμαρρο, άλλοτε ποταμάκι. Διαγώνια περάσανε σταγόνες και στο τσιμέντο.  Δίπλα μου. Αφήσανε δε και την καλημέρα τους και προχώρησαν για το παρακάτω της στιγμής.

 


[Χρήστος Νιάρος – Ας γνωριστούμε]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη