«Πόθος απαράδοτος», μία ποιητική πρόζα της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα για τη δράση ‘Γράμματα ανεπίδοτα’

Πάντα είσαι τόσο λιγόλογος. Πες κάτι παραπάνω. Μην στέκεσαι στα απαραίτητα, μίλα μου.

Φοβάμαι  να  σ’ αγγίξω. Φοβάμαι  μη  με  δεις  και  σε  τρομάξω.  Στα  μάτια  μου  είσαι  μια  μικρή  παρθένα.  Πώς  να ασχημονήσω  μ’  ένα  «γάμα  με!».

Θέλω να σε πετάξω σε κείνο το σιντριβάνι των ευχών, με το χέρι της καρδιάς, πάνω απ’ τον δεξί μου ώμο. Εσένα θέλω να πετάξω ολόκληρο, για να ποτίσεις απ’ την ευχή μου, την «για πάντα δικός μου».

Πόσο λαχταράω να ‘ξερες εκείνο το μικρό κομμάτι ήβης στο σαγόνι σου, τρίχωμα μαύρο απαλό ανάμεσα στα χείλη μου, εγώ να το δαγκώνω και να τρέμω.

Βουβό το κλάμα μου, άηχο, ήδη πονώ σε κάθε βλέμμα σου. Κι όσο κι αν λένε πως σου πάει το χαμόγελο, τα μάτια σου τα σκοτεινά είναι που αγάπησα.

Μικρά κομμάτια στιγμών άκυρων ο κόσμος όλος μου, τότε που βύθιζες καράβια μες στη θλίψη μου κι ήταν λες κι ήξερες της κάθε μου ανάσας την κατάληξη.

Δυσκόλεψε η ζωή μου απ’ όταν σ’ έμαθα, πώς να ανασάνω μακριά από τα χείλη σου;

 


[Μάθετε περισσότερα για τη λογοτεχνική μας δράση «Γράμματα ανεπίδοτα» ΕΔΩ.]

Ίσως σας αρέσει και

1 Σχόλιο

  • Μάρκος Κωνσταντίνου
    13 Απριλίου 2019 at 00:09

    Υπέροχο και δυνατό!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music