«Πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου ‘Θείο Δώρο’, της Ιωάννας Γκανέτσα, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 8ης ετήσιας έκθεσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου – Εργαστηρίων Τέχνης & Πολιτισμού Καρδίτσας ‘Πολύτεχνο’, στην Καρδίτσα», από την Ιωάννα Γκανέτσα και τις Εκδόσεις BELL [Δελτίο Τύπου]

Σας προσκαλούμε στα Εγκαίνια της 8ης ετήσιας έκθεσης του Εκπαιδευτικού Κέντρου-Εργαστήρια Τέχνης και Πολιτισμού Καρδίτσας «Πολύτεχνο», όπου θα γίνει η παρουσίαση των έργων των μαθητών της σχολής, που θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του ιστορικού κτηρίου της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας (Πλατεία Αγίου Γεωργίου), την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, με ώρα έναρξης 20:00 μ.μ.

Η ετήσια έκθεση του «Πολύτεχνου» είναι πλέον θεσμός, η συνέχεια των εργαστηρίων του δήμου Καρδίτσας, που διεξάγεται στον ίδιο χώρο 18 συναπτά έτη! Εκθέτουν τα τμήματα: -Προετοιμασία της σχολής καλών τεχνών. -Ελεύθερου σχεδίου -Ζωγραφικής Ενηλίκων. -Φοιτητικά -Εφηβικά -Παιδικά -Νηπιακό -Αγιογραφίας -Κεραμικής Ενηλίκων -Παιδικής -Χαρακτικής.

Στα πλαίσια των εγκαινίων, θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου Θείο Δώρο της συγγραφέας Ιωάννα Γκανέτσα.

Το βιβλίο προλογίζει η διευθύντρια-ιδιοκτήτρια του «Πολύτεχνου» Αθηνά Γεράση. Για το βιβλίο και την τέχνη θα μιλήσει η ίδια η συγγραφέας.


       

Λίγα λόγια για το βιβλίο:    

  

Οι Εκδόσεις BELL υποδέχονται την Ιωάννα Γκανέτσα με ένα μυθιστόρημα όπου κάθε αναγνώστης θα αναγνωρίσει τον εαυτό του. Η Ιωάννα σκιαγραφεί με την πένα της τον έρωτα, μέσα από διάσημους πίνακες ζωγραφικής που αποτύπωσαν το ιερό αυτό μυστήριο, και ζωγραφίζει με τις λέξεις της τα πορτρέτα των ηρώων της θυμίζοντάς μας πόσο τρωτούς και ταυτόχρονα πόσο παντοδύναμους μας κάνει ο έρωτας…

Κι όταν θα κλείσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου θα διαπιστώσετε πως, τελικά, αυτή θα μπορούσε να είναι η δική σας ιστορία. Το δικό σας θείο δώρο.

«Ο έρωτας είναι η επιδοκιμασία της ζωής, το δώρο της. Αν σου δόθηκε, έστω ατελής, έχεις νιώσει πώς είναι -έστω στιγμές- να έχεις τα πάντα».

 

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 296 ● ΙSBN:  978-960-620-920-8

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις 23 Μαρτίου 2023.

 


 

Υπάρχει πάντα χρόνος για μια δεύτερη ευκαιρία;

 


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Πάντοτε υπήρχαν φθηνοί έρωτες, μικροί έρωτες, λίγοι έρωτες.

Και για κάθε οκά από αυτούς υπήρχε ένας δυνατός, που έμενε στην ιστορία,

κι άλλος ένας που δεν τον μάθαινε σχεδόν ποτέ κανείς.

Τότε

Ο νεαρός ζωγράφος Θοδωρής Μελλιδόνης βρίσκει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της ποιήτριας Ιβάνας Λεοντάρη. Στην κορύφωση της σχέση τους, όμως, την αφήνει να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Και χάνει τα ίχνη της…

Τώρα

Ογδόντα πέντε χρόνων πια, αναγνωρισμένος ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μελλιδόνης ψάχνει να βρει την Ιβάνα, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος του σιγά σιγά τελειώνει.

Ο Τζανής, συγγραφέας που ερευνά τη σχέση της τέχνης με τον έρωτα, γνωρίζει τον μεγάλο ζωγράφο. Μεταξύ τους αναπτύσσεται οικειότητα και ένα δέσιμο που θα οδηγήσει τον Τζανή στην αναζήτηση της Ιβάνας για χάρη του Μελλιδόνη, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα. Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου-γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες.

Ένα μυθιστόρημα για τη στιγμή που πέρασε. Και για την πιθανότητα να μην έρθει ποτέ ξανά.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Κιμούλης, 697-3310089, vkimoulis@harlenic.gr

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη