Περιοδικό «Εμβόλιμον», τεύχος Φθινόπωρο 2016-Χειμώνας 2017 – «Χαμάμ» [Διήγημα της Κατερίνας Ευαγγέλου – Κίσσα]

Κυκλοφόρησε το εξαίρετο λογοτεχνικό περιοδικό «Εμβόλιμον» [Τεύχος 81-82 / Φθινόπωρο 2016 – Χειμώνας 2017].

Μεταφέρουμε το γράμμα της σύνταξης: «Διανύοντας τον εικοστό ένατο χρόνο ανελλιπούς κυκλοφορίας του, το Εμβόλιμον, παραδίδει στην ανάγνωση ένα τεύχος τρέχουσας ύλης, ανακοινώνοντας ότι στο επόμενο θα συνεχιστούν τα αφιερώματα στην ελληνική ποίηση με προσεγγίσεις στη γραφή του Ηλία Κεφάλα και του Μίλτου Σαχτούρη.

Στο παρόν τεύχος, πέρα από την πρωτότυπη ποίηση της Γιολάντας Πέγκλη και της Λένας Παππά, υπάρχει πλούσια εκπροσώπηση νέων ποιητών και ποιητριών, κι ακόμα η Μαρία Κουγιουμτζή και ο Μάνος Κοντολέων δημοσιεύουν καινούργια διηγήματά τους, αλλά εκείνο που χαρακτηρίζει την ύλη του τεύχους είναι τα δοκίμια, που είναι πολλά και σημαντικού ενδιαφέροντος. Στην ρουμπρίκα «Οι αθόρυβοι» κατατίθενται κείμενα σχετικά με την ποίηση της Χριστίνας Καραντώνη και της Αλεξάνδρας Βερύκοκου, ενώ παρουσιάζονται αποδόσεις ποιημάτων της Παλατινής Ανθολογίας και η ύλη κλείνει  με βιβλιοκριτικά κείμενα.

Η ζωγραφική της Πέγκυς Γραφάκου ντύνει εικαστικά το τεύχος με όμορφο τρόπο.»

Το Εμβόλιμον λειτουργεί αισίως επί 29 συναπτά έτη στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας υπό την διεύθυνση του φίλου ποιητή κου Γιώργου Χ. Θεοχάρη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά που συμπεριέλαβε και σε αυτό το τόσο αξιόλογο τεύχος ένα δικό μου διήγημα, με τίτλο «Χαμάμ».

Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music