«Πάροδος Μουσών 9», από τη συγγραφέα Βασιλική Αποστολοπούλου και τις Εκδόσεις Πνοή [Δελτίο Τύπου]

Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 ώρα 20:00 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «Πάροδος Μουσών 9» της Βασιλικής Αποστολοπούλου, στο παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΕΜΕΤΑ, στη Βέροια, γενέτειρα της συγγραφέως.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν οι κα Ευαγγελία Παπανίκου, συγγραφέας και ο κος Αλέκος Χατζηκώστας, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίζει η συγγραφέας και Εκδότρια των Εκδόσεων Πνοή, κα Κάκια Ξύδη.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους συντοπίτες της και θα υπογράψει τα βιβλία της.

Ευχόμαστε στην  αγαπημένη φίλη -αλλά και συνεργάτιδα της σελίδας μας- κα Βάσω Αποστολοπούλου, μια εξαιρετική πορεία στο βιβλίο της καθώς επίσης και μια υπέροχη και δημιουργική συνέχεια στο αξιόλογο έργο της.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τρία κορίτσια, τρεις αδελφές, τρεις μούσες. Η Μέλπω, η Θάλεια, η Κλειώ. Μια μάνα, η Ουρανία, που παλεύει μόνη να τις αναστήσει. Οι Μοίρες, όταν τις μοίραναν, είχαν αλλόκοτη διάθεση.

Ένας γάμος στην Αμερική, μια δολοφονία κι ένας αγώνας επιβίωσης για την Μέλπω. Ένας θυελλώδης έρωτας και πολλές ανατροπές στη ζωή της Θάλειας. Μια υιοθεσία και μια σχέση κόντρα στο κατεστημένο για  την Κλειώ. Κι η Ουρανία, πάντα δίπλα στις θυγατέρες της, να παλεύει με θεούς και δαίμονες για να τις προφυλάξει.

Δεκαετίες ’60 και ’70. Μια αυλή στην πάροδο Μουσών 9, στην πανέμορφη Βέροια. Μικρά, γραφικά σπιτάκια τριγύρω και μια θεόρατη μουριά στη μέση. Ποια πορεία σχεδίασαν οι Μοίρες για τα τρία κορίτσια; Σε ποια μονοπάτια άφησαν τα χνάρια τους οι μούσες;

Διαδρομές απρόβλεπτες, πορείες τεθλασμένες. Με μόνο σταθερό σημείο αναφοράς έναν αριθμό: το 9 στην πάροδο Μουσών.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Βασιλική Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της, η πόλη της καρδιάς της, παρ’ ότι κατάγεται από την Πελοπόννησο και τη  μετέπειτα ζωή της -μέχρι και σήμερα- την έχει ζήσει στην Αθήνα.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε  ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβρη του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μανώλη Αναστασίου και έχουν αποκτήσει δυο γιους.

Η λογοτεχνία και η μοναδική ελληνική μας γλώσσα πάντα την γοήτευαν. Φανατική αναγνώστρια αμέτρητων βιβλίων, αποφάσισε κάποια στιγμή να περάσει από την ανάγνωση στη συγγραφή. Το Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Το βαλς μιας ζωής» κι από τότε γράφει διαρκώς. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, μια νουβέλα και μια συλλογή διηγημάτων.

 Πριν δυο χρόνια κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο «Πάροδος Μουσών 9», το οποίο διαδραματίζεται στην αγαπημένη της Βέροια στις δεκαετίες  ’60 και ’70 και επανεκδίδεται τώρα από τις Εκδόσεις «Πνοή». Το τρίτο μυθιστόρημά της αναμένεται μέσα στο 2017.

Σήμερα ζει μόνιμα με τον άντρα της στο Λαγονήσι και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο, τη φροντίδα του κήπου και των αγαπημένων της τετράποδων, τη θάλασσα, την οποία λατρεύει, και τα ταξίδια σε Ελβετία και Αγγλία, όπου ζουν και εργάζονται τα παιδιά της.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη