«Ο ΟΣΔΕΛ στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης», [Δελτίο Τύπου]

Ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου) συμμετέχει στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου ο κόσμος του βιβλίου, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφοι, εκδότες και αναγνώστες, δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει εφέτος είκοσι χρόνια παρουσίας στον χώρο του βιβλίου. Με περισσότερους από 40 ξένους συγγραφείς από 18 χώρες και 50 προσκεκλημένους κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων εκδοτών, συγγραφέων και ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Ο ΟΣΔΕΛ θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή διοργάνωση με περίπτερο (ΠΕ 15-stand 11Β), στοχεύοντας στην ενημέρωση των δημιουργών, των εκδοτών και των αναγνωστών για τα θέματα που αφορούν τη συλλογική διαχείριση και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου, 18:00-19:00, στην αίθουσα Διάλογος, θα παρουσιαστούν η έρευνα «Παιδί και Ανάγνωση» καθώς και «Τα στοιχεία της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής 2023». Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. και η Μιρέλλα Μπατζιανιά, υπεύθυνη οσδέλnet. Θα συντονίσει ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντώνης Καρατζάς, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΔΕΛ και εκδότης.
Επίσης, ο διευθυντής του ΟΣΔΕΛ θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την ελληνική εκδοτική αγορά, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, 13:00:13.30, στο πλαίσιο των επαγγελματικών εκδηλώσεων και την Παρασκευή 17 Μαΐου, 11:30-12:30 στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας, που φέτος είναι η Σάρτζα (Sharjah-UAE), θα μιλήσει για το ρόλο της συλλογικής διαχείρισης στην προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών.

Ο καθηγητής Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της έκθεσης και θα είναι διαθέσιμος για συνεντεύξεις. Σε αυτή την περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μας στα 210 7212307, 6973987742 και 6976183199.

ΟΣΔΕΛ: Θεμιστοκλέους 73, Αθήνα 106 83, τηλ.: 2103849100, osdel.gr, info@osdel.gr

 


[Προβολή – επικοινωνία ArtsPR]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη