«Οι σκλάβοι του κάμπου», συλλογή διηγημάτων από τον Γιάννη Πολύζο και τις Εκδόσεις Υψικάμινος [Δελτίο Τύπου]

ISBN: 978-618-87142-1-2 / Σελίδες: 120

«Οι σκλάβοι τού κάμπου», του Γιάννη Πολύζου, απο­τελούν την πρώτη αυτόνομη συλλογή διηγημάτων τεχνοτροπίας δομημένου ρεαλισμού, υπό την αιγίδα τού Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος. Ο συγγραφέας, σε έξι διηγήματα, εφαρμόζει τις τεχνικές κατευ­θύν­σεις της τεχνοτροπίας προκειμένου να αναδείξει πτυ­χές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής κα­τάστασης την οποία βίωναν οι κολλήγοι στην ελληνική ύπαιθρο τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Κάθε διήγημα αποτελεί αυτοτελή κατα­γρα­φή ενός γεγονότος με εξελικτική πορεία, σε μία δια­λεκτική σχέση ανάμεσα στις αιτίες και στα απο­τελέσματά τους. Η εν λόγω συλλογή συνθέτει τον πρώτο τόμο της συγκεκριμένης θεματικής, η οποία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον δεύτερο τόμο, στον οποίο θα περιληφθεί και η κορύφωση των γεγονότων που εντάσσονται και στις δύο συλλογές, κορύφωση η οποία θα αποκτήσει μορφικά στοιχεία στη δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα.

 


Ο Γιάννης Πολύζος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983. Σπούδασε στο Πανε­πιστήμιο Αιγαίου, στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών, στο Τμήμα Πολι­τι­σμι­κής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Από τις εκδόσεις Γράφημα κυκλο­φορούν η νουβέλα του Ένας άλλος Rimbaud  και το Πορτρέτο. Είναι τακτικό μέλος τού Φιλο­λογικού Ομίλου Ελλάδος.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη