“Οδυσσέας”, γράφει η Μαριάννα Γληνού

Τι γυρεύω ανάμεσά σας, κρατώντας το μικρό μου ραβδί, παίζοντας με το νερό κι ανακατεύοντας το δικό μου πεπρωμένο και το δικό σας, ομόκεντροι κύκλοι, ανάμεσα στο τίποτα και το πάντα, όπως οι πέτρες που πετάγαμε το καλοκαίρι παιδιά μέσα σιη θάλασσα, κυνηγώντας τ’ όνειρο που όλο και πιο πολύ μας ξεμάκραινε. Κανένας και καθένας συνάμα.

«Ένοχος όλων των εποχών», αιώνιος ταξιδευτής, ανάμεσα σε τούτο που ποθώ και σε κείνο που βρίσκω, χωρίς άλλο σπίτι παρά εκείνο το ερημωμένο, δίπλα στη θάλασσα, να ποτίζει αλμύρα και να καίγεται με τον ήλιο τα καυτά μεσημέρια.

Χωρίς άλλο όνειρο, παρά εκείνο που μου μολογήσατε εσείς, ένα βράδυ καθώς, ξαπλωμένοι κάτω στην άμμο, μετρούσατε ένα προς ένα τ’ αστέρια, μη ξαστόχησε ο Θεός και ξέχασε κανένα. Τόσοι πολλοί καημοί ν’ αφουγκραστώ, τόσα πολλά γιατί να σμίξω.

Μόνος, με το φόβο μην αποκοιμηθώ, με πάρει η λησμονιά και λυτρωθώ. Μέσα στα χέρια μου κρατώ την άμμο και την πετώ κόντρα στον άνεμο, να γεμίσει ο ουρανός αστέρια κι η ψυχή μου.

Ένα ανήμπορο τζιτζίκι να τραγουδάει, να χαίρεται κι ύστερα να κρυώνει, να ζητιανεύει λίγη ζεστασιά κι ένα κόκκο ξεχασμένο κριθάρι. Είμαι η αλμύρα, η ξεφτισμένη μπογιά στην άκρη της ζωής σας, δυο μάτια ανοικτά, να κοιτούν και να ψηλαφάνε το σκοτάδι.

Στέκομαι ανήμπορος για θαύματα, ανάμεσά σας. Κανένας και καθένας σας. Με συμπαθάτε…

Ίσως σας αρέσει και

3 Σχόλια

 • Βάσω Αποστολοπούλου
  13 Δεκεμβρίου 2016 at 17:29

  “Μέσα στα χέρια μου κρατώ την άμμο και την πετώ κόντρα στον άνεμο, να γεμίσει ο ουρανός αστέρια κι η ψυχή μου.”
  Τι πανέμορφο κείμενο! Ποίημα σε πεζό, πεζό με άρωμα ποίησης!Εξαιρετικό, Μαριάννα μου, μπράβο σου!

 • Μαριάννα Γληνού
  14 Δεκεμβρίου 2016 at 01:42

  Είστε, εκεί , να μου μιλάτε λόγια όμορφα. Σας ευχαριστώ!

 • Κατερίνα
  14 Δεκεμβρίου 2016 at 11:46

  Πολύ καλό!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη