“Οδυσσέας”, γράφει η Μαριάννα Γληνού

Τι γυρεύω ανάμεσά σας, κρατώντας το μικρό μου ραβδί, παίζοντας με το νερό κι ανακατεύοντας το δικό μου πεπρωμένο και το δικό σας, ομόκεντροι κύκλοι, ανάμεσα στο τίποτα και το πάντα, όπως οι πέτρες που πετάγαμε το καλοκαίρι παιδιά μέσα σιη θάλασσα, κυνηγώντας τ’ όνειρο που όλο και πιο πολύ μας ξεμάκραινε. Κανένας και καθένας συνάμα.

«Ένοχος όλων των εποχών», αιώνιος ταξιδευτής, ανάμεσα σε τούτο που ποθώ και σε κείνο που βρίσκω, χωρίς άλλο σπίτι παρά εκείνο το ερημωμένο, δίπλα στη θάλασσα, να ποτίζει αλμύρα και να καίγεται με τον ήλιο τα καυτά μεσημέρια.

Χωρίς άλλο όνειρο, παρά εκείνο που μου μολογήσατε εσείς, ένα βράδυ καθώς, ξαπλωμένοι κάτω στην άμμο, μετρούσατε ένα προς ένα τ’ αστέρια, μη ξαστόχησε ο Θεός και ξέχασε κανένα. Τόσοι πολλοί καημοί ν’ αφουγκραστώ, τόσα πολλά γιατί να σμίξω.

Μόνος, με το φόβο μην αποκοιμηθώ, με πάρει η λησμονιά και λυτρωθώ. Μέσα στα χέρια μου κρατώ την άμμο και την πετώ κόντρα στον άνεμο, να γεμίσει ο ουρανός αστέρια κι η ψυχή μου.

Ένα ανήμπορο τζιτζίκι να τραγουδάει, να χαίρεται κι ύστερα να κρυώνει, να ζητιανεύει λίγη ζεστασιά κι ένα κόκκο ξεχασμένο κριθάρι. Είμαι η αλμύρα, η ξεφτισμένη μπογιά στην άκρη της ζωής σας, δυο μάτια ανοικτά, να κοιτούν και να ψηλαφάνε το σκοτάδι.

Στέκομαι ανήμπορος για θαύματα, ανάμεσά σας. Κανένας και καθένας σας. Με συμπαθάτε…

Ίσως σας αρέσει και

3 Σχόλια

 • Βάσω Αποστολοπούλου
  13 Δεκεμβρίου 2016 at 17:29

  “Μέσα στα χέρια μου κρατώ την άμμο και την πετώ κόντρα στον άνεμο, να γεμίσει ο ουρανός αστέρια κι η ψυχή μου.”
  Τι πανέμορφο κείμενο! Ποίημα σε πεζό, πεζό με άρωμα ποίησης!Εξαιρετικό, Μαριάννα μου, μπράβο σου!

 • Μαριάννα Γληνού
  14 Δεκεμβρίου 2016 at 01:42

  Είστε, εκεί , να μου μιλάτε λόγια όμορφα. Σας ευχαριστώ!

 • Κατερίνα
  14 Δεκεμβρίου 2016 at 11:46

  Πολύ καλό!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη