“Μου λείπεις κι έχω βαφτεί στα χρώματα της λύπης”, ένα ποίημα της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα

Μου λείπεις κι έχω βαφτεί στα χρώματα της λύπης.

Μου λείπεις.  Πήρες τα χρώματα μαζί σου. Τα άλλα. Εκείνα που ακούγονται και μυρίζονται κι αγκαλιάζονται. Εκείνα που πάλλουν ζωή γύρω σου, γύρω μου. Εκείνα που τυλίγουν την ψυχή μου σα σπάργανα ζεστά – κι ας μη σε αγκαλιάζω ποτέ… Κι ας μη σε φιλώ.

Μου φτάνει που γεμίζεις τις μνήμες μου με τη φωνή σου. Μου φτάνει η μυρωδιά σου, εκείνης της μίας φοράς, της κτήσης προκλητικής, της αιτιατής.

Μου φτάνει το χαμογέλιο σου το σπάνιο, με τέρπει ως τα βάθη μου τα σκοτεινά. Κι αναβλύζουν χρώματα απ’ τα σκοτάδια μου, απ’ τα σκοτάδια σου. Χαμογέλα μου!

Πόσες φορές μουτζούρωσα τα χρώματά σου με τα δάκρυά μου τα θολά… Γέμισαν τα χέρια μου μπλε… Κι έπειτα έπαψα. Έπαψα για δεν υπάρχει λύπη δίχως μπλε. Κι εγώ θα λυπηθώ ξανά για σένα. Για όσο κρατάει το πάντα. Ώσπου να ξεπλύνεις από πάνω μου τα χρώματα της λύπης, με φιλιά και βλέμματα του ερέβους και τα χέρια σου γυμνά και πεινασμένα.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη μου για μια καλαίσθητη παρουσίαση και μια ευγενική διαχείριση και επικοινωνία και προς αυτή την ίδια τη λογοτεχνία αλλά και προς τους δημιουργούς της. Σε μία πορεία παγκοσμιοποίησης που όλα φαντάζουν να φτωχαίνουν, η πνευματική ένδεια είναι χειρότερη κατ’ εμέ. Η συναισθηματική στειρότητα. Η αναλγησία. Και έναντι αυτών μάχομαι. Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music