“Με  τα κλειδιά  στην  πόρτα”, από τη Μαρία Μελεμενή και τις εκδόσεις Ελκυστής [Δελτίο Τύπου]

«Η  Ανδριάνα  και  ο  Έκτορας είναι  παντρεμένοι εικοσιπέντε χρόνια Η Ανδριάνα έχει  περάσει  πολλές  στιγμές  μοναξιάς μέσα στο ίδιο της το σπίτι το οποίο  βλέπει μόνο ως  «φυλακή» και  σκέπτεται πως θα γλυτώσει από την βίαιη συμπεριφορά του Έκτορα. Με αφορμή την  επέτειο  του γάμου τους και παράλληλα περιστατικά βίας, αποφασίζουν  να αρχίσουν να  μιλάνε και να εκφράζουν  συναισθήματα ώστε να βρουν τρόπο για  να σώσουν  την  σχέση τους.

Κάποια   στιγμή, εξ’ αιτίας ενός  τηλεφωνήματος  αποκαλύπτεται  ένα «μυστικό»  του Έκτορα  το οποίο όλα  αυτά  τα χρόνια  ήθελε να  ξεχάσει. Η Ανδριάνα  αν και  είχε  σκεφτεί  πολλές  φορές  να   φύγει,  παρ’ όλα αυτά  αποφάσισε να μείνει και να συμβιβαστεί  λόγω  της  οικονομικής  της  εξάρτισης. Μετά την αποκάλυψη  του μυστικού  το οποίο  είχε «σημαδέψει» την ζωή του Έκτορα και  την προσπάθεια  να   κρατήσει  την Ανδριάνα  κοντά του, η  ζωή τους άρχισε  να γίνεται  καλύτερη,  μέχρι την στιγμή  που ένα  γεγονός  ανατρέπει  και  αυτή  την μοναδική  τους  προσπάθεια…»


Το βιβλίο “Με  τα κλειδιά  στην  πόρτα” θα το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία καθώς και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: elkistis.gr/shop

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.

 

Ταξιδεύουμε στο χώρο της λογοτεχνίας ΜΑΖΙ!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:  Η Μαρία Μελεμενή  γεννήθηκε  και  μεγάλωσε   στην Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει  σπουδάσει  Διοίκηση Επιχειρήσεων,  ενώ παράλληλα  εργαζόταν  ως γραμματέας  λογιστηρίου. Το 1992 παντρεύτηκε  και  έγινε μητέρα. Το  2013 έχοντας  πλέον  περισσότερο  ελεύθερο  χρόνο  παρακολούθησε   σεμινάρια  στο Εθνικό  Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο  με  θέματα Φιλοσοφίας, πολιτισμού και  αφήγησης  καθώς  και   ιστορικής  μνήμης.  (2014-2015). Στην  συνέχεια  παρακολούθησε  σειρά  διαλέξεων  στο Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών.(2016).

Παράλληλα  όμως   δεν  έχανε  την  ευκαιρία  να  ασχολείται  με  την  συγγραφή και  να  έχει  ως  ερέθισμα   της  την ανθρώπινη  συμπεριφορά  και  κατ ‘ επέκταση  τις  ανθρώπινες   σχέσεις.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη