Λογοτεχνικό Περιοδικό Εμβόλιμον – Αφιέρωμα στον Ηλία Κεφάλα

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος ‘Άνοιξη-Καλοκαίρι-Φθινόπωρο 2017’, του αγαπημένου περιοδικού «Εμβόλιμον» [Εγχείρημα λόγου, τέχνης και λοιπής φαντασίας]. Ολόκληρο το τεύχος είναι αφιερωμένο στο έργο του Τρικαλινού ποιητή Ηλία Κεφάλα.

Το «Εμβόλιμον» αισίως μπήκε στον τριακοστό χρόνο αδιάλειπτης παρουσίας και συνεισφοράς στα νεοελληνικά γράμματα, όπως αναφέρεται και στο «γράμμα της σύνταξης» στη σελίδα 3 του περιοδικού, και γιόρτασε τα 30χρονά του με ένα τεύχος αφιερωμένο στον Τρικαλινό ποιητή Ηλία Κεφάλα, με εικονογράφηση του Ντίνου Παπασπύρου.

Για το έργο του ποιητή γράφουν οι: Δημήτρης Αγγελής, Αγαθοκλής Αζέλης, Άννα Αφεντουλίδου, Αθηνά Γκάτσου, Άννα Γρίβα, Ξανθίπη Καραβίδα, Β. Π. Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκορης, Γεωργία Κολοβελώνη, Κατερίνα Κούσουλα, Γιάννης Β. Κωβαίος, Γεωργία Λαδογιάννη, Κώσγτας Λάνταβος, Κώστας Λιννός, Ελένη Λιντζαροπούλου, Κλεοπάτρα Λυμπέρη, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Στυλιανή Παντελιά, Μαρία Πολίτου, Παναγιώτης Ράμμης, Κώστας Θ. Ριζάκης, Σωτήρης Σαράκης, Αντώνης Δ. Σκιαθάς, Λάμπρος Σκουζάκης, Μαρία Σκουρολιάκου, Γιώργος Σπανός, Χρυσούλα Σπυρέλη, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Θωμάς Ψύρρας.

Στο τεύχος επίσης συμπεριλαμβάνονται ανέκδοτα ποιήματα του Ηλία Κεφάλα,  το ποίημα «Ο ποιητής, μνήστρο της αβύσσου», που υπογράφει ο κος Διευθυντής του περιοδικού ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης, το οποίο και  αφιερώνει στον ομότεχνό του Ηλία Κεφάλα, καθώς και μία συνομιλία μεταξύ της Δήμητρας Καραγιάννη και του ίδιου του ποιητή Ηλία Κεφάλα.

Ίσως σας αρέσει και

1 Σχόλιο

  • Ελένη Λόππα
    29 Ιανουαρίου 2018 at 12:22

    Θερμά συγχαρητήρια στο Εμβόλιμον για την πρωτοβουλία να αφιερώσει το τεύχος 83-84, 2017, στον εξαιρετικό ποιητή, πεζογράφο, διηγηματογράφο και κριτικό της λογοτεχνίας, κ. Ηλία Κεφάλα. Θερμά συγχαρητήρια και στον λογοτέχνη για την τιμή!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη