“Λεπτομέρειες”, ένα κείμενο του Κώστα Παρδάλη

Δείκτης αρρενωπότητας, σχεδιαστική αρτιότητα, καθαρόαιμη ευκρίνεια ακόμη και στο σκοτάδι, γοητευτικά επικίνδυνο και ανθεκτικό στους απαιτητικούς ρυθμούς υψηλής καταπόνησης.

Επιδεικτικά επιβλητικό, αισιόδοξο και η εμφάνιση του μαρτυρά μόνο την μισή αλήθεια, η άλλη μισή κρύβεται στα άδυτα της πολύχρονης εμπειρίας του.

Όταν το κοιτάς είναι σαν να στέκεσαι μπροστά σ’ ένα κομμάτι σμιλεμένου βράχου με τα γνωστά δωρικά αρχιτεκτονικά στοιχεία διακόσμησης και τα γνωστά ιωνικά στοιχεία οπτικής καθαρότητας.

Βαριά προσωπικότητα μα ταυτόχρονα και μια αβάσταχτη ελαφρότητα μαζικής δύναμης με αποθέματα συμπυκνωμένης αδρεναλίνης, να σε κάνουν να νιώθεις όταν το κοιτάς, σαν ακροβάτης στα γκρέμνα ενός ατίθασου πέλαγου που είναι περασμένο στον καρπό σου.

Η σημερινή ωρολογοποιία δημιουργεί θαύματα τόσο πειστικά, που διεγείρουν ξανά και ξανά κάθε καταπονημένο κομμάτι σμιλεμένου βράχου, όταν μετά από ένα καλό γεύμα και μια τρυφερή βραδιά έρωτα κοιτάς ανυπόμονα την ώρα στο ρολόι σου, γιατί άργησες για να γυρίσεις στο σπίτι σου και το πρωί δουλεύεις.

Δεν βαριέσαι, κάνε μια εξαίρεση, πήγαινε απευθείας στη δουλειά.

Άλλωστε τέτοια ευκαιρία να ξανακοιτάξεις το ρολόι σου μια και δυο και τρεις και τέσσερις φορές πού θα την ξαναβρείς!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα, με την οικογένειά της, στο Μουζάκι Καρδίτσας. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Επί σειρά ετών εργάσθηκε σε θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικές εταιρείες. Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως διευθύντρια τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» www.logografis.gr ...περισσότερα

Αρχειοθήκη