“Θέλω να την φιλήσω”, ένα μικροδιήγημα από την Μαρία Γεωργάκα

“Θέλω να την φιλήσω” αυτό μου είπε.
“Θέλω. Θέλω να την φιλήσω. Έχει υπέροχα χείλη. Πανέμορφα σαρκώδη, σκληρά χείλη”
“Σταμάτα” της λέω.
“Θέλω να ξέρω πώς είναι”
“Γιατί;” Ένιωθα αποπνικτικά. Ποτέ δεν μου ‘χε ξαναμιλήσει γι’ αυτήν.
“Θέλω να ξέρω πώς είναι όταν την φιλάς” μου λέει και μου κόβεται η μιλιά. Δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Πέρασε ώρα που δεν μιλούσαμε και νομίζω έπεσα σε κατάθλιψη. Αλλά εκείνη συνέχισε.
“Πρέπει να είναι υπέροχα όταν την φιλάς”

Νευρίασα.
“Όχι δεν είναι! Δεν είναι υπέροχα. Εσένα θέλω να φιλώ” άρχισα να φωνάζω. Εκείνη ήρθε κοντά μου. Μου έπιασε τα μαλλιά, μύρισε το μάγουλό μου με κλειστά τα μάτια της. Καθόμασταν στην κουζίνα. Μια στενή κουζίνα με ένα τραπέζι αλλά πολύ φωτεινή γιατί το παράθυρο ήταν τεράστιο. Έμεινε εκεί με κλειστά τα μάτια της από πάνω μου. Εγώ ήμουνα καθιστός κι εκείνη όρθια από πάνω μου. Με κρατούσε αγκαλιά. Σκεφτόμουν πολλά, αλλά δεν είχε νόημα πια. Έκλεισα τα μάτια μου και κοιμήθηκα. Εκεί στην καρέκλα.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη