«Η Ύβρις», από τον Πάνο Καπώνη και τις Εκδόσεις Παρουσία

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις 8 το βράδυ στο POLIS ART CAFE (Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου), οι Εκδόσεις Παρουσία με χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Πάνου Καπώνη «Η Ύβρις» (μυθιστόρημα).

Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι καθηγητές κ.κ. :
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ και ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ.
Αποσπάσματα από το πρώτο μυθιστόρημα του γνωστού ποιητή, θα διαβάσει η ηθοποιός κυρία ΛΟΥΚΙΑ ΠΙΣΤΙΟΛΑ.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια χώρα που θα μπορούσε αν είναι η Ελλάδα από το 1981 μέχρι και αύριο. Μια οικονομική και πολιτιστική κρίση, που καθηλώνει έναν λαό σε αναγκαστική πτώχευση, κρίση που υπεισέρχεται βαθιά στη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας.

Ηγέτες και κυβερνήσεις που δεν αγαπούν τη χώρας τους και εξυπηρετούν ξένα πανίσχυρα συμφέροντα.

Ο Μάρκος και η Μάρθα, ενώνονται κάτω από μια καρμική επιταγή, μέσα από μυστικιστές μυήσεις που τοςυ οδηγούν σε μια κοινή πλέον ζωή αλλά και σε τολμηρές λύσεις, αφού καταφέρνουν να αποτοξινωθούν από την σάπια κοινωνική πραγματικότητα.

Σε όλη αυτή την πορεία, οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος, μέσα από σαθρές πολιτικές διαπλεκόμενες συμπεριφορές διαφθοράς κάποιων πολιτικών και άλλων σκοτεινών κέντρων, που προσπαθούσαν να αλώσουν έναν αρχέγονο πολιτισμό, αντισταθμίζουν την φθορά με την ομορφιά των φωτεινών αρχαίων ελληνικών τόπων. Η πίστη και η επαφή τους με κάποιους εξαγνισμένους ανθρώπους που έχουν στρέψει τα νώτα τους σε μια καταναλωτική αυτοκαταστροφική κοινωνία, τους οδηγούν σε επιλογές μιας ηθικής ζωής, μακριά από την «βουή» μιας κοινωνίας που καταρρέει.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Πάνος Καπώνης, από τους αρχικούς ποιητές της γενιάς του ’70, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1947. Σπούδασε οικονομικά, νομικά και σκηνοθεσία και βιοπορίζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα. Τελευταία προσφέρει νομικές υπηρεσίες στην Εταιρεία Συγγραφέων. Ποιητής, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, έχει εκδόσει οκτώ βιβλία ποίησης και δύο με πεζά. Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών Φαρμακευτικό Δίκαιο και έχει συγγράψει πανεπιστημιακά συγγράμματα φαρμακευτικού δικαίου. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι το «Πρόσωπα στην ομίχλη», μία συλλογή δοκιμίων (2012) και το «Αντί Ναυαγίου» (2014), ποιήματα. «Η Ύβρις» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

http://logos.caponis.gr

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη