Η νέα Σειρά διηγημάτων “Ένα τραγούδι για σένα” σύντομα στη Λόγω Γραφής!

Η μουσική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και έχει άμεση  συνασθηματική επίδραση στον ψυχισμό μας. Τροφοδοτεί το νου και την ψυχή μας με ό,τι ο καθένας μας χρειάζεται.

Συναισθηματικά μας επηρεάζει επειδή συνηθίζουμε να  τη συνδέουμε με πρόσωπα, καταστάσεις και περιόδους στη ζωή μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούμε τη μουσική ως μέσο έκφρασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας, ονειροπόλησης και αναπόλησης κάποιων συγκεκριμένων γεγονότων που μας σημάδεψαν ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία μας. Επιδρά άμεσα στη διάθεσή μας, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να μεταλλαχθεί στο άκουσμα ενός ρυθμού και στην ερμηνεία κάποιων στίχων. Κάποιες φορές μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία μας και άλλες να μας συγκινήσει χαϊδεύοντας νοερά κάποιες ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας. Επηρεάζει την υγεία μας θετικά καταπολεμώντας το άγχος, τους φόβους μας, το θυμό μας. Ο Ιπποκράτης συνιστούσε στους ασθενείς του θεραπείες με τη μουσική και μελετούσε  τις ποικίλες επιδράσεις της στην ψυχολογία τους. Ο Πλάτωνας μιλώντας για τη μουσική, ανέφερε πως,  δίνει φτερά στην ψυχή μας.

Ένα τραγούδι μπορεί να γίνει η αφορμή  και να  ξυπνήσει στον καθένα μας το συναίσθημα της νοσταλγίας, της αγάπης, της πικρίας, της μελαγχολίας ή της ευεξίας. Οι στίχοι του να μας θυμίσουν κάποιο αγαπημένο άτομο και να το συνδέσουμε με αναμνήσεις, γεγονότα, μυρωδιές και εικόνες.

Κάθε κείμενο  της Σειράς διηγημάτων «Ένα τραγούδι για σένα» διανθίζεται με  τους  στίχους κάποιου συγκεκριμένου τραγουδιού, το οποίο εκφράζει  τα συναισθήματα των «ηρώων» και τους συνδέει άρρηκτα με κάποια γεγονότα της ζωής τους.

Νίκη Μπλούτη Καράτζαλη

 


Η νέα Σειρά “Ένα τραγούδι για σένα” σύντομα κοντά σας!

Ίσως σας αρέσει και

1 Σχόλιο

  • Βασιλική Αποστολοπούλου
    17 Σεπτεμβρίου 2018 at 20:37

    Καλή αρχή, καλή συνέχεια και το περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Katerina Evangelou-Kissa και Νίκη Μπλούτη Καράτζαλη!

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη