“Η μετακόμιση των χρωμάτων”, το νέο βιβλίο της Βάσως Αποστολοπούλου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της αγαπημένης φίλης Βάσως Αποστολοπούλου. Το βιβλίο φέρει τον εύχαρι τίτλο «Η μετακόμιση των χρωμάτων» (εκδόσεις ΤΟΒΙΒΛΙΟ) και αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων, άρθρων αλλά και χρονογραφημάτων. Κείμενα επίκαιρα, νοσταλγικά, άλλοτε μελαγχολικά, άλλοτε σκωπτικά ή οργισμένα. Πολλές φορές με έκδηλη την αγάπη της συγγραφέως για τα ζώα.

Στο βιβλίο φιλοξενείται επίσης και μια σειρά διαλόγων ανάμεσα σε «δυο» θυμόσοφους παρατηρητές της καθημερινότητας, που «λαλούν», καταγράφουν και σχολιάζουν με καυστικό χιούμορ τα όσα συμβαίνουν γύρω τους αλλά και γύρω μας και περνούν κατά κανόνα απαρατήρητα.

Μια σοδειά κειμένων που γράφτηκαν στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων. Έναυσμά τους πάντα κάποιο κοινωνικό, πολιτικό, περιβαλλοντικό ή ακόμα και προσωπικό ερέθισμα, που πυροδότησε τις σκέψεις και τα συναισθήματα της συγγραφέως.

«Η μετακόμιση των χρωμάτων» είναι ένα βιβλίο-ανθολόγιο, με το ομώνυμο διήγημα να βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Βάσω Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της, η πόλη της καρδιάς της, παρ’ ότι κατάγεται από την Πελοπόννησο και τη  μετέπειτα ζωή της -μέχρι και σήμερα- την έχει ζήσει στην Αθήνα.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάσθηκε ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβρη του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μανώλη Αναστασίου και έχουν αποκτήσει δυο γιους.

Η λογοτεχνία και η μοναδική ελληνική μας γλώσσα πάντα την γοήτευαν. Φανατική αναγνώστρια αμέτρητων βιβλίων, αποφάσισε κάποια στιγμή να περάσει από την ανάγνωση στη συγγραφή. Το Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Το βαλς μιας ζωής» (εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ) κι από τότε δεν σταμάτησε να γράφει τόσο στον πεζό όσο και στον ποιητικό λόγο.

Σήμερα ζει μόνιμα με τον άντρα της στο εξοχικό τους, στο Λαγονήσι, και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο, τη φροντίδα του κήπου και των αγαπημένων της τετράποδων (φανατική φιλόζωος, έχει τέσσερα σκυλιά και οχτώ γατιά, όλα από αδέσποτα), τη μαγειρική και τη θάλασσα, την οποία λατρεύει.

Αγαπημένο της  νησί η Άνδρος κι αγαπημένη πόλη η Γενεύη, όπου ζει και μεγαλώνει ο δίχρονος εγγονός της.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music