«Εξομολογήσεις ενός ημερολογίου», νέα στήλη έρχεται στη Λόγω Γραφής

[Πάντα αγαπούσα τα ημερολόγια. Αποκαλυπτικά, εξομολογητικά, με συνέπαιρναν με την αμεσότητα τους.  Όσο πιο αληθινά,  όσο πιο κοντά στην μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, που είναι και νομοτέλεια την ίδια στιγμή, τόσο  πιο πολύ με οδηγούσαν σε αναζητήσεις και με εισήγαγαν στην μεγάλη  περιπέτεια που λέγεται ανάγνωση. Μια περιπέτεια που άρχισε από τις πρώτες στιγμές που έπιασα μολύβι και χαρτί στα χέρια μου, που  κράτησα  ένα ανοιχτό βιβλίο στις πρώτες του σελίδες. Tα ημερολόγια γράφτηκαν για να διαβάζονται από τον ίδιο τον γράφοντα. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του, βρίσκεται πάντα ο ‘άλλος’. Ο γράφων ημερολόγιο, είναι μάρτυρας της ίδιας του της ζωής. Με την γραφή γίνεται κανείς πιο συγκεκριμένος, πιο αντικειμενικός και αναγκάζεται να ρίξει άπλετο φως εκεί που ίσως  έπεφτε σκιά.  

Με μια υπόσχεση που έδωσα στον εαυτόν μου, ξεκινώ  αυτά τα ημερολόγια. Θα ξεφυλλίσω την ζωή μου  σε σας,  σε σένα αναγνώστη, υπερβαίνοντας τις ενοχές, με πλέρια συγκίνηση, πειθαρχία και ειλικρίνεια, μέχρι να  σηκωθεί το καπάκι  από το κουτί της Πανδώρας, της δικής μου Πανδώρας, και αποκαλύψει την ελπίδα ως μία δύναμη καθοριστική της ύπαρξης. Θα γράψω με λέξεις που θα ερμηνεύουν την αίσθηση μου για το ταξίδι της ζωής,  όπως το έζησα και το ζω, με αφέλεια, ελευθερία, πάθος και υπευθυνότητα.

 

Μαρία Πανούτσου]

 

 

Την Τρίτη 31/1/2017, στις 21:00, ξεκινάει η νέα στήλη «Εξομολογήσεις ενός ημερολογίου», στην Ενότητα «Στήλες», στη Λόγω Γραφής.

Γράφει η Μαρία Πανούτσου.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη