«Ενδοπία – ένα νέο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή» [Δελτίο Τύπου]

Το συγκρότημα Ενδοπία αποτελείται από τον Δημήτρη Φραγκούλη (φωνή-κιθάρα), τον Θάνο Νανόπουλο (μπάσο), τον Θοδωρή Ψυχαλή (τύμπανα), και τον Θάνο Τσέλιο (πλήκτρα).

Σχηματίστηκαν στα τέλη του 2016 στην Κόρινθο και η μουσική τους κινείται στα πλαίσια του εναλλακτικού/ψυχεδελικού ροκ. Οι πρώτες τους live εμφανίσεις σημειώθηκαν στη «Rock συνάντηση Κιάτου» στο «Λουτράκι rock festival» και στο «Korythmos fest» με δική τους μουσική.

Παράλληλα, μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Ο φόβος της σιωπής», ο οποίος κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018. Οι πρώτες κριτικές ήταν ενθαρρυντικές. Έτσι λοιπόν, η παρουσίαση του δίσκου έγινε μερικούς μήνες μετά, στο Ίλιον plus, με τη συμμετοχή σημαντικών ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής:  Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια) και Γιάννης Τσελώνης (Απόντες).

Μετά από λίγο καιρό, αξιόλογος σταθμός στην πορεία του συγκροτήματος, αποτέλεσε η εμφάνιση στην εκπομπή «Ροκ συναναστροφές» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όπου έπαιξαν τα κομμάτια του δίσκου.

Τα επόμενα σχέδια, προβλέπουν ένα tour από το Μάιο, σε διάφορα φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ενεργητικό τού συγκροτήματος υπάρχουν και μελοποιημένα ποιήματα, όπως το ‘Εδώ στην κόλαση’ του Κώστα Σκούρτη.


PLAY ‘Εδώ στην Κόλαση’


Η ομάδα της Λόγω Γραφής εύχεται ολόψυχα στους νέους αυτούς καλλιτέχνες καλές μουσικές διαδρομές και πορεία μακρά!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη