“Δοξούλα”, γράφει η Μαριάννα Γληνού

Μικροί, αδαείς, τυχάρπαστοι ονειροπόλοι, που τυλιχτήκατε μια φορά το όνειρο και θαρρευτήκατε αιώνια κατάκτηση και μπήκατε και στην ουρά να πληρώσετε και τον Ένφιά  του!  Ξεπεζέψτε! Το άλογο ετούτο είναι λεύτερο. Όπως η αιωνιότητα. Δεν ανήκει σε κανέναν. Πορεύει μονάχο του τον δρόμο. Γιατί το «όνειρο», «είναι», όπως είναι και τόσα άλλα… Ας πούμε μερικά, έτσι για να έχετε να μαραίνεστε στο περίμενε ή να γίνεστε πιο μαλθακοί στα «έχω»  σας… Η αιωνιότητα, η αγάπη, τ’ άπιαστο του νερού, το κελάηδημα των πουλιών τις αυγές, η σκιά του δέντρου κάτω απ’ τον ανελέητο καλοκαιρινό ήλιο, η θάλασσα, η αύρα, η πορεία ανάμεσα σε δάση με ψηλές βελανιδιές, ο δρόμος να φαίνεται απροσπέλαστος, κι όμως,  δρόμος να υπάρχει.

Μικροί, θλιβεροί, ανυπάκουοι ταξιδευτές! Αυτό που λογιάζετε για μεγάλη αξία, μια απειροελάχιστη αρχή, μια θέληση, μια -σχεδόν- κίνηση στην σκακιέρα ενός όλου είναι… Ψάξτε, το λοιπόν, εσείς, στιγμή στη στιγμή τις ζωές σας, γιατί αυτό τελικά είμαστε, μικρές στιγμές, ολόκληρες ζωές- στιγμές… Τι κι αν θελήσατε με όλη σας την ψυχή; Τι κι αν τη δώσατε κιόλας; Τι κι αν ευχηθήκατε; Ο καιρός τα μπουρίνια του κι η τύχη σας τα δικά της. Σχεδιάσαμε, λέει, όλοι, προσεκτικά, όλα τα βήματά μας, κι είμαστε συνειδητοί στις αποφάσεις μας! Κοκορευτήκαμε τις προσωπικές μας επιτυχίες και στεφανωθήκαμε τις δάφνες μας, με την αδιάσειστη πεποίθηση πως κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: εμείς μόνο, παρότι πετύχαμε τόσα, μείναμε ταπεινοί στην καρδιά και μετρημένοι στα λόγια.

Ω! Από όλες τις ψευδαισθήσεις, ετούτη η υπέρτατη!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη