“Αχαρτογράφητα”, από την Παναγιώτα Τσορού, τον Δημήτρη Παπακωνσταντίνου και τις Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις 24 γράμματα

Κυκλοφορεί με τον τίτλο «ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ» η Ποιητική Συλλογή των Παναγιώτα Τσορού και Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, με ποίηση haiku  (5-7-5 συλλαβές). Η Συλλογή αυτή εκδόθηκε σε ηλεκτρονική μορφή από τις Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις 24 γράμματα, τον Οκτώβριο του 2017. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή με ιδιωτική εκτύπωση.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους φίλους συγγραφείς καλοτάξιδο το νέο τους πόνημα.

Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να διαβάσετε το βιβλίο: http://www.24grammata.com/?p=54324


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Η Παναγιώτα Τσορού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δευτεροβάθμια, στην Ελληνογαλλική Σχολή “Άγιος Ιωσήφ”. Σπούδασε Γαλλική Λογοτεχνία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας (IFA). Έκανε συμπληρωματικές σπουδές πάνω στη Δημιουργική Γραφή στο ΕΚΠΑ. Σπουδάζει στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Paul Valéry του Μontpellier 3. Ασχολείται με την μετάφραση στην Γαλλική γλώσσα. Μεταφράσεις της έχουν εκδοθεί σε Γαλλο-Ελληνική Ανθολογία Κυπριακής Ποίησης, όπου μετέφρασε ποιήματα πέντε ποιητών, από τον γαλλικό εκδοτικό οίκο Éditions Variations to 2016. Είναι μητέρα δύο γιων.

H παρούσα ποιητική συλλογή είναι το πρώτο έργο της. Το δεύτερό της βιβλίο έχει τίτλο “Του κόσμου και του έρωτα” και είναι μια ποιητική συλλογή haiku υπό έκδοση.

Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λάρισα, όμως ζει με την οικογένειά του μόνιμα στην Κοζάνη, όπου εργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης. Γράφει ποίηση και πεζογραφία και συνεργάζεται με διάφορα ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Γράφει επίσης βιβλιοκριτικές πάνω σε έργα άλλων δημιουργών. Οι εργασίες αυτές φιλοξενούνται στους ιστότοπους www.bookpress.gr και www.fractalart.gr. Eίναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά.

Έργα του:

1.“Μικρή Περιήγηση”, ποίηση,  Α΄έκδοση από τις εκδόσεις “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”, Θεσσαλονίκη 1996 και Β΄έκδοση από τις εκδόσεις “ΕΝΤΥΠΟΙΣ”, Αθήνα 2017

2.“Ψιθυριστά στο φως, στο έρεβος”, ποίηση, εκδόσεις “ΠΗΓΗ”, Θεσσαλονίκη 2016

3.“Νυχτοπερπατήματα”, νουβέλα σε ψηφιακή μορφή (e-book), από τις εκδόσεις “24 γράμματα” (www.24grammata.com)

Διακρίσεις:

*To 2016 το ποίημά του “Α-λήθεια” απέσπασε το Α΄ βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  της Πνευματικής Συντροφιάς Λεμεσού.

*Το 2017 η νουβέλα του “Η τροχιά του βέλους”, απέσπασε το Γ΄ βραβείο στον 35ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών).

*Το 2017 το ποίημά του “Ο τόπος μου” απέσπασε το Α΄ βραβείο στους 32ους Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης.

*To 2017 το ποίημά του “Πρώτη πτήση” απέσπασε Έπαινο στον ΣΤ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό “Καισάριος Δαπόντες”, Δήμου Σκοπέλου.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη