«Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας», την Κυριακή 26/6/2022 η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Θοδωρή Δεύτου από τις Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, στο Μουσείο Τσιτσάνης, στα Τρίκαλα [Δελτίο Τύπου]

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη και οι Σύλλογοι Νομού Τρικάλων: Σύλλογος Ηπειρωτών, Σύλλογος Αργιθεατών και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, σας καλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου «Ασπασία, το μυστικό της Καπετάνισσας», την Κυριακή 26/6/2022 και ώρα 20.30 στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη (Καρδίτσης 1), στα Τρίκαλα.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κατερίνα Ευαγγέλου Κίσσα, συγγραφέας, διευθύντρια της λογοτεχνικής ιστοσελίδας «Λόγω Γραφής»

Άννα Παλαιοδήμου, δικηγόρος

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Έλλη Τσιρογιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών.

 

 


Οπισθόφυλλο: Κύθνος, αρχές της δεκαετίας του 1950.  Ο Ιάσωνας και η Ασπασία φωτίζονται από τη φλόγα του έρωτα. Καίγονται   όμως   στην   πυρά   της   πιο   σκληρής   τιμωρίας, που  επιφυλάσσει  η  μικρή,  κλειστή  κοινωνία  του  όμορφου κυκλαδίτικου νησιού.

Αθήνα, 2002. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι της μοίρας, φέρνει έναν ώριμο άνδρα μπροστά σε μια σκληρή αλήθεια, που ανατρέπει ό,τι ήξερε μέχρι τότε.

Ποιος άλλος άραγε εκτός από τη μητέρα του, θα μπορούσε να τον λυτρώσει;

Η κάθαρση είναι αναπόφευκτη ή είναι πια πολύ αργά;

Μια ιστορία για την αγάπη, το ψέμα και τη δύναμη της στιγμής. Της σωστής…

 

 


Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, τη Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για τριάντα δύο έτη. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου για δέκα χρόνια (2001­2011). Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου (2006­2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού για έξι χρόνια. Επίσης το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο: «Ο Ηπειρώτικος γάμος». Ακολούθησαν επτά μυθιστορήματα: «Μη ρωτάς γιατί» (2006), «Σμύρνη συγγνώμη» (2008), «Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;» (2011), «Τραπεζούντα, το διαμάντι της Ανατολής» (2015), «Είμαι Πολίτισσα, τζάνουμ» (2016), «Το Πέρασμα Αντίκρυ» (2018), «Ο Αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας» (2020).

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη