«Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα», από την Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα και τις εκδόσεις Πνοή

«Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα» ονομάζεται η συλλογή διηγημάτων της Κατερίνας Ευαγγέλου-Κίσσα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πνοή.

Η συλλογή αυτή των διηγημάτων αποτελεί το πρώτο προσωπικό βιβλίο της συγγραφέως.

Η ομάδα της ‘Λόγω Γραφής’ εύχεται στην ιδρύτρια και διευθύντρια της λογοτεχνικής μας ιστοσελίδας να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και σύντομα να μας δώσει τη χαρά ενός νέου έργου της!


Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια ταμπακιέρα, μια αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ, πόνος καλά κρυμμένος πίσω από χαμηλωμένα βλέμματα και αυστηρά ήθη, κοινωνίες που μυρίζουν βασιλικό, θυμίαμα και αίμα. Γυναίκες πίσω από το παράθυρο, άνδρες μεθυσμένοι από κρασί και ηδονή, τρύπια παπούτσια και λιγοστό ψωμί. Δύσκολη γέννα και φόνος ξημερώματα δίπλα σε σκυλιά που αλυχτούν – δικαιοσύνη, μια ατομική υπόθεση. Αγάπη δίχως όρια – θυσία, αναπόσπαστο κομμάτι σε παζλ με πολλά μεθυσμένα κομμάτια. Ανάβαση με δανεικά παπούτσια, χιόνι που δυσκολεύεται να καθαρίσει βρόμικες συνειδήσεις, δάκρυα που δεν κύλησαν και άλλα που καθάρισαν τα μάτια. Πιεσμένες ψυχές, φυλακισμένες σε κοινωνικά στενά κλουβιά με σκουριασμένες κλειδαριές και θαμμένα κλειδιά. Απόπειρα να πετάξουν πουλιά με ραγισμένα φτερά και γκρεμισμένες φωλιές, κάπου όπου ο αέρας είναι πιο καθαρός.

Δέκα «Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων» που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στο ίδιο θεσσαλικό χωριό. Ιστορίες γραμμένες στο τοπικό ιδίωμα, αποτυπωμένες σαν αναμνήσεις, για ανθρώπους φτωχούς στην τσέπη, στο μυαλό, στην καρδιά.

Τη συλλογή ολοκληρώνουν επιπλέον δώδεκα αυτόνομα διηγήματα ανθρώπων που έζησαν εξίσου ασυμβίβαστα, με πάθος, ως το τέλος.

 


Η συλλογή διηγημάτων “Απλοϊκές ιστορίες φτωχών ανθρώπων & άλλα διηγήματα” διατίθεται στα εξής ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ:
Στο σπίτι της Πνοής (Ζωοδόχου Πηγής 2, Αθήνα) | Ιανό (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) | Πρωτοπορία (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) | Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) |Πολιτεία (Αθήνα) | Book+ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα) | Εν Αθήναις, Αχιλλέας Σίμος (Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα) | Παρ’ ημίν, Ε. Τζανακάκης (Χαρ. Τρικούπη 11, Αθήνα) | ΟΝΑΡ (Μαυροκορδάτου 1, Αθήνα) | ΠΟΘΗΤΟΣ (Μαρούσι, Περιστέρι, Αθήνα) | ΚΛΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑ (Λάρισα-Καρδίτσα-Βόλος) | Γραμμή – Ελευθερία Μπαρούτα (Ολύμπου 25, Λάρισα) | ΤΣΙΟΠΕΛΑΚΟΣ (Ασκληπιού 15, Τρίκαλα) | Μικρή Άρκτος (Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου 53, Μουζάκι Καρδίτσας) | Βιβλιοπωλείο ΣΤΑΘΗΣ, Στάθης Ιωάννης (Δημάρχου Αντώνη Βασιλείου 100, Μουζάκι Καρδίτσας) | Βιβλιοπωλείο ΣΤΑΘΗΣ, Στάθης Θεόφιλος & Σια (Ταλιαδούρου 2, Εμπορικό Κέντρο, Καρδίτσα).
Σε οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο μπορείτε να ζητήσετε να σας το φέρουν, αναφέροντας τον τίτλο του βιβλίου, όνομα συγγραφέα και εκδοτικό οίκο.
Επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε στο τηλ. 6909152132 και στο site της Πνοής ekdoseispnoi. gr.

 


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2016, εργάστηκε ως συντάκτρια στον ιστότοπο το βιβλίο.net. Από τον Μάρτιο του 2016 λειτουργεί ως διευθύντρια τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής Δημιουργώ / Επικοινωνώ / Μεταδίδω» (www.logografis.gr).

Το 2014 το διήγημά της με τίτλο «Δομήνικος» διακρίθηκε ανάμεσα στα δέκα πρώτα του Πρώτου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος των εκδόσεων ΡΩΜΗ, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις: Στη συλλογή διηγημάτων El Greco (Ρώμη, 2014), στην ανθολογία Χνάρια στο Φιλιατρό των Φίλων (Γαβριηλίδης, 2015), στο Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2016 (τοβιβλίο, 2016) και στην ανθολογία Κορφολογώντας εποχών την προίκα (Γαβριηλίδης, 2018).

Κείμενά της, καθώς και ποιήματά της, έχουν δημοσιευθεί στα λογοτεχνικά περιοδικά «Εμβόλιμον» και «Το Κοράλλι» καθώς και στους ιστότοπους  Στάχτες (staxtes.com), Ποιείν – Επιθεώρηση Ποιητικής Τέχνης (poiein.gr), KLIK Magazine, bibliotheque.gr, shortstory.gr, iporta.gr, microstory.gr, tovivlio.net, στο ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων inagreece.gr καθώς και στο kirithres.blogspot.gr.

Τον Ιανουάριο  του 2018 κυκλοφόρησε το Συλλογικό Έργο «Χριστός Γεννάται» [εκδ. Όστρια], ένα έργο που εμπνεύστηκε η ίδια και το οποίο προέκυψε κατόπιν προσκλήσεως που απηύθυνε τον Δεκέμβριο του 2017 η λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» στους διακονούντες τη γραφή. Στο συλλογικό αυτό έργο συμμετείχε και η συγγραφέας με το διήγημά της «Χριστός γεννάται… σήμερον».


Στοιχεία επικοινωνίας:

Ταχ/κη δ/νση:                   Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, Μουζάκι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43060

Emails:                                  evangelou.kissa@gmail.com ή logografis@gmail.com

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη