«Απαγορεύεται η είσοδος» και «Η φυσαρμόνικα», δύο ποιήματα της Καίτης Κουναλάκη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ 

Περπατήσαμε  προς το ποτάμι

Άπειρες πεταλούδες στολισμένες

με πανέμορφα χρώματα στα φτερά τους

οργάνωναν την γιορτή τους

«Απαγορεύεται η είσοδος

σ’ αυτούς που δεν έχουν πρόσκληση» μας είπαν.

Φύγαμε χωρίς δεύτερη κουβέντα

και μαζί κρατήσαμε την ανάσα μας

για να μην ακούγεται ο παραμικρός ήχος

και ταράξει τη σιωπή. 

Η  ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ

Νοιώθω το κρύο να με διαπερνά

ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση

κι άρχισε να παγώνει.

Μαύρισαν τα σύννεφα.

«Κρυώνω» σου είπα.

Και τότε πήρες την φυσαρμόνικα απ’ την τσέπη σου

και άρχισες να παίζεις ένα χαρούμενο σκοπό.

«Τώρα θα ζεσταθείς» μου είπες

Και τότε μακρινοί,

δύσκολοι δρόμοι άνοιξαν μέσα μου.


 

 

[Τα ποιήματα «Απαγορεύεται η είσοδος» και «Η φυσαρμόνικα» ανήκουν στην νέα ποιητική συλλογή της Καίτης Κουναλάκη ”ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ” (Αυτοέκδοση, Εκτύπωση  ΤΥΠΟΚΡΕΤΑ Α.Ε., Οκτώβριος 2019) και παρουσιάζονται στη Λόγω Γραφής σε πρώτη δημοσίευση.]

 

 


Η Καίτη Κουναλάκη γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλες εταιρείες για 24 χρόνια σε διαφορετικούς τομείς. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάστηκε σαν ερευνήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εργαστήριο εδαφολογίας). Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ταξίδεψε πολύ στην  Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, για επαγγελματικά θέματα και συνεργάστηκε με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αγαπά τη φωτογραφία, τη μουσική, την όπερα, το θέατρο,  την ατμόσφαιρα των μουσείων, τους αρχαιολογικούς χώρους, λατρεύει τα ζώα και τους μεγάλους περιπάτους στην εξοχή. Απέκτησε δυο κόρες οι οποίες θεωρεί ότι είναι  το μεγαλύτερο έργο της ζωής της.

Με την ποίηση ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια. Έχει πάρει μέρος σε τοπικούς, πανελλήνιους και διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, αποκομίζοντας βραβεία και διακρίσεις. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε ομαδικές ανθολογίες ποίησης.

Το βιβλίο «ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΟΡΕΙΑ» ήταν  η πρώτη της συγγραφική απόπειρα ενώ η ποιητική συλλογή «ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ» είναι το δεύτερο βιβλίο της.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

theradio.gr - Web Radio with non stop Rock Music