«Αναζητώντας φως – Γ’ τόμος», από τον Βασίλη Παπακώστα και τις εκδόσεις Ελκυστής [Δελτίο Τύπου]

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο “Αναζητώντας Φως Γ’ τόμος” του συγγραφέα μας Βασίλη Παπακώστα!

 


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο συγγραφέας καταγράφει στο παρόν βιβλίο αυτά που έζησε, που αισθάνθηκε και που έμειναν στη μνήμη του ως σημαντικά. Γιατί θεωρεί πως ό,τι έμαθε, θαύμασε, αγάπησε, μίσησε ή χάρηκε και κυρίως ό,τι υπέφερε, ήταν από τους ανθρώπους, που, παρ’ όλα τα λάθη και τις αδυναμίες τους, τους θεωρεί, ατομικά τον καθένα τους και συνολικά όλους μαζί, πολύ πιο αξιόλογους από τις ιδεολογίες, που μας τυφλώνουν και αποδεικνύονται στην πράξη ανίκανες να πραγματώσουν ό,τι υπόσχονται. Γιατί πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι αδιακρίτως έχουν πιο πολλά να μας πουν και να μας δείξουν θετικά ή αρνητικά, και γι’ αυτό του καθενός η ζωή και το παράδειγμα διδάσκουν πολύ περισσότερα και πολύ πιο ουσιαστικά πράγματα… Αρκεί να μπορούμε να συναγάγουμε συμπεράσματα.

Το ΦΩΣ λοιπόν που αναζητεί είναι επίσης και τα συμπεράσματα, που συνάγουμε και τα διδάγματα, που λαμβάνουμε από τη ζωή και τη δράση των ανθρώπων, την καλή ή την κακή. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του γνώρισε το όνειρο, την προσδοκία και την ελπίδα των ανθρώπων για έναν κόσμο καλύτερο. Αυτών που ήθελαν να κάνουν το άσχημο όμορφο και το καλό, καλύτερο, γιατί πίστευαν περίπου αυτό που λέει ο Νίκος Καζαντζάκης: «Να αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω». Τώρα διαπιστώνει ότι στους ανθρώπους υπάρχει μόνο το όνειρο και η προσδοκία να φτιάξει ο καθένας μόνο τη ζωή του και τον εαυτό του… Όμως υπάρχουν ακόμη κάποιοι αμετανόητοι, που θέλουν και επιδιώκουν δίκαια και ειρηνικά να κάνουν καλύτερο τον κόσμο.

Και αυτούς τους θεωρεί ΦΩΣ!

 


Ο Βασίλης Παπακώστας γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υπήρξε υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Ειρηνοδίκης, Πταισματοδίκης Κύθνου, Πάρου και Αργαλαστής, Εισαγγελεύων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σίφνου, Νάξου, Θήρας, Αργαλαστής και Αλμυρού, μέλος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου, Νάξου και Βόλου, και τέλος ως Εργατοδίκης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων αγοριών.

Έχει ασχοληθεί με τη στιχουργική και μελοποίηση τραγουδιών. Ποιήματα που έχει μελοποιήσει βρίσκονται αναρτημένα στο YouTube.

Έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΛΕΞΙΤΥΠΟΝ», «Ανάτυπο» και «Ελκυστής».

 


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 598

Διαστάσεις: 16×23 cm

ISBN: 978-618-5525-81-1

Τιμή: 21,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο “Αναζητώντας Φως Γ’ τόμος” θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/αναζητώντας-φως-γ-τόμος/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη