«Αναδρομές», γράφει η Μαρία Πανούτσου

Πάντα πίστευα για τους άλλους τα καλύτερα και με αυτόν τον τρόπο άρχιζα μια σχέση με τους ανθρώπους και φυσικά συχνά -αν όχι τις περισσότερες φορές- ακολουθούσε απογοήτευση.

Έχω επιλέξει την προσέγγιση αυτή, να ξεκινώ με θετική αίσθηση μια νέα γνωριμία.  «Ο απέναντι μου είναι ξεχωριστός» αυτό ζητούσε και ζητάει η  καρδιά μου. Βέβαια πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για μια τέτοια θέση στην ζωή, για να αντέχεις μετά όλα τα στραβά που προκύπτουν. Αλλά η ζωή είναι φτιαγμένη από όλες τις διαβαθμίσεις των συναισθημάτων και των φυσικών αναγκών  τού ανθρώπου και με τα χρόνια κατανοείς και χαίρεσαι που δεν άφησες την καρδιά σου να πετρώσει με τις συνεχείς άμυνες, τις ανασφάλειες, τα κρατήματα και τους φόβους.

Το παιδί με την αφέλεια που το διακρίνει το κράτησα ζωηρό μέσα μου και είναι κάπου εκεί δίπλα μου και με επισκέπτεται πολλές φορές μέσα στη μέρα. Μόνο όταν βρίσκομαι σε σκοτεινή περίοδο,  χάνεται και κρύβεται από μπροστά μου φοβισμένο, να μην το βλέπω. Να μην με βλέπει.

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές  αν έχει και αυτό το παιδί μεγαλώσει μαζί μου ή έχει βρει τον τρόπο να ξεγελά τον χρόνο.  Ίσως η γνώση για το όλον που μας λείπει να  είναι γνώση  που δεν μπορούμε να την αγγίξουμε  και μόνο ό,τι υπερβαίνει  την καθημερινότητα μπορεί να  δει  πέρα από τον χώρο και τον χρόνο.

 

Λίγο από τον χρόνο σου

Άπειρο αστέρι 

Του σκοτεινού ουρανού

Κοφτερό  νυστέρι

 


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Η Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στο Μουζάκι Καρδίτσας. Γράφει από μικρό παιδί, όμως μόνο όταν ήρθε στη ζωή το δικό της παιδί ένιωσε ότι μπορεί να μοιραστεί τις λέξεις της, τις εικόνες της. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Management Organizational Behavior. Μιλάει και γράφει άπταιστα την αγγλική και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την ιταλική. Σπουδάζει κλασικό πιάνο. Περισσότερα...

Αρχειοθήκη