«Στο κόκκινο τ’ ουρανού», το ιστορικό μυθιστόρημα της Μάγδας Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή το νέο βιβλίο της Μάγδας Παπαδημητρίου – Σαμοθράκη “Στο κόκκινο τ’ ουρανού”. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που προσεγγίζει με ευαισθησία κοινωνικά ζητήματα όπως η κοινωνική ανισότητα και η μετανάστευση.

Ευχόμαστε στη φίλη συγγραφέα καλοτάξιδο αυτό το τόσο αξιόλογο βιβλίο της.

 

 


Οπισθόφυλλο: Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Χότζα καταλαμβάνει την εξουσία στην Αλβανία, κι αυτό είναι καταστροφικό για την ελληνική μειονότητα. Τα σύνορα κλείνουν, και στα χρόνια που ακολουθούν, οι εκτελέσεις, η εξορία και ο βασανισμός των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου γίνονται καθημερινό φαινόμενο. Ένα ζευγάρι καταφέρνει να δραπετεύσει από την κόλαση. Βρίσκουν καταφύγιο στην Τήνο, όπου με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να ορθοποδήσουν. Ο γιος τους ερωτεύεται την Αντιγόνη, κόρη μιας παλιάς αρχόντισσας του νησιού, αλλά ο ρατσισμός θα σταθεί εμπόδιο στη σχέση τους. Θα καταφέρει άραγε η αγάπη να ξεπεράσει τις δυσκολίες; Ένα βιβλίο για την κοινωνική ανισότητα, τις λησμονημένες πατρίδες και τους μετανάστες αυτού του κόσμου.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και μεγάλωσε στην Κατερίνη όπου τελείωσε τις λυκειακές της σπουδές. Εργάστηκε στον ΟΤΕ για 29 χρόνια. Ανήκεστη συντακτική επιτροπή του περιοδικού «Πολιτιστική Έκφραση» του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ Αττικής μέχρι τον Ιούνιο του 2002. Επίσης, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας. Τον Αύγουστο του 2002 μετακόμισε με την οικογένειά της στην Κατερίνη. Σήμερα αρθρογραφεί στην ενημερωτική ιστοσελίδα «e-pieria», ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολιτιστικά και επίκαιρα θέματα και με όλες εφημερίδες του νομού Πιερίας. Είναι ανταποκρίτρια του κοινωνικού δικτύου για τα βιβλία, «Bookia», στον νομό Πιερίας. Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Σαμοθράκη και έχει δύο παιδιά.

Έργα της:

 Ποιητικές Συλλογές

«Χωρίς ταυτότητα», ιδιωτική συλλογή,1988

«Ιριδίσματα», εκδόσεις Γκοβόστη,1990

«Ηώ», εκδόσεις Γκοβόστη, 1992.

«Το ταξίδι του Έρωτα από τον Όλυμπο στου Αιγαίου τα κύματα» Όλυμπος εκδοτική,2008

«Καθρέφτης ψυχής», εκδόσεις Άνεμος,  2011

 Μυθιστόρημα

«Ζωή σε θαλασσοσταλιές», εκδόσεις Έναστρον, 2014

 Ηλεκτρονικό βιβλίο

«Ο Ασυμβίβαστος: Πάνος Μεϊντάνης – Γερο-Ανένδοτος», 2015

 

Επικοινωνία

www.magdapapadimitriou.gr

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη