“Σκιές Ασωμάτων”, η νέα ποιητική συλλογή του Αγαθοκλή Αζέλη

Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Αγαθοκλή Αζέλη με τίτλο “Σκιές Ασωμάτων”, από τις εκδόσεις Λογείον. Είναι η τρίτη ποιητική συλλογή του φιλόλογου συγγραφέα, ο οποίος μέσα από την πορεία χρόνων, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μόνο αγάπη έχει να επιδείξει για τα ελληνικά γράμματα. Το εύρος και το βάθος των γνώσεων του, καθώς και η ευγενής του υπόσταση, είναι έκδηλα σε όλο το έργο του.

Την προσεχή Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 20:00 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου στα Τρίκαλα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Τρικάλων. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία του εκδοτικού οίκου Λογείον και του βιβλιοπωλείου Κηρήθρες.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Φανή Μπαλαμώτη, φιλόλογος, διδάκτωρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Birmingham  και ο Αλέξανδρος Βαναργιώτης, φιλόλογος – πεζογράφος.

Ποιήματα θα διαβάσει η Μαρία Κατσανούλη, αφηγήτρια.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Αγαθοκλής Αζέλης γεννήθηκε το 1963 στη Μηλιά Μετσόβου. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα, στη Φιλοσοφική Σχολή. Παρακολούθησε ως υπότροφος μεταπτυχιακές σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης, όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο της Ιστορίας, έλαβε δε τον τίτλο του διδάκτορα. Εργάστηκε ως έμμισθος ερευνητής στην Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας, ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου δίδαξε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία και ιστορία των ιδεών, και ως καθηγητής στο αγγλόφωνο «Vienna International School». Από το 1997 διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση στην Ελλάδα ως φιλόλογος, ενώ κατά τα έτη 1999-2003 οργάνωσε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Τρικάλων διατελώντας προϊστάμενος της υπηρεσίας. Εκ των συγγραφέων του σχολικού εγχειριδίου Ιστορίας Γ΄ Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης, έχει συγγράψει εξωσχολικά εκπαιδευτικά βοηθήματα, ενώ βραβεύτηκε από το αυστριακό κράτος για τη μετάφραση γερμανόφωνης λογοτεχνίας στα ελληνικά. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με επιστημονικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο και έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικές και αυστριακές επιστημονικές επετηρίδες και συλλογικά έργα, στα ελληνικά και στα γερμανικά αντιστοίχως. Διετέλεσε μέλος  του «Wiener Lesetheater» («Πρώτο Θεατρικό Αναλόγιο της Βιέννης»). Συνεργάστηκε με ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά και έχει δημοσιεύσει δύο ποιητικές συλλογές, με τίτλο «Νύχτες στο θρυμματισμένο ενυδρείο» (Μεταίχμιο 2008) και «Εωθινές Επιγνώσεις» (Πλανόδιον 2011). Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά. Τα τελευταία εννέα χρόνια εργάζεται ως καθηγητής φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη