«Πάντα είχα εθισμό στις επιλογές», γράφει η Μαρία Πανούτσου

ή

Αγαπημένη μου  Kitty [1]

Ποτέ  δεν μου άρεσαν οι γατούλες  γυναίκες. Και  οι φανερά ερωτικοί άνδρες.  Τα κοκοράκια.

Δεν μου άρεσαν τα χαϊδέματα και τα γλυκανάλατα λογάκια. Πιστεύω ότι όλα αυτά καλά και άγια, αλλά αφορούν   ίσως δυο ανθρώπους και τα παιχνίδια μεταξύ τους, δηλαδή  πολύ  δικές τους  intimate [2] στιγμές.

Τρόποι  και νάζια ενός ζευγαριού,  σε δημόσιο χώρο… ούτε  για πλάκα δεν ήθελα να είμαι  παρούσα.

Δεν μ’ αρέσει να με κάνουν  με το έτσι θέλω, ηδονοβλεψία  και ηδονοακουστικό  κακομοίρη,  οι άνθρωποι, τα σίριαλ,  ο κινηματογράφος και ότι άλλο μέσον υπάρχει  επιρροής… στις μάζες.

Γι’ αυτό  η φύση μας έδωσε τη φαντασία  και  τον εσωτερικό φυσικό ντοπάρισμα,  για να μπαίνουμε και βγαίνουμε όποτε χιαζόμαστε, σε  εφήμερα και πιο μακροχρόνια ταξίδια εσωτερικά. Διαθέτουμε τα  φυσικά ναρκωτικά, ας  τα  γνωρίσουμε.

Η φαντασία μου είναι  αρκετή για να με πάει σε  όποιον  κόσμο επιθυμώ, δεν χρειάζεται να μου τον φέρουν έτοιμο μπροστά μου, μασημένο φαγητό  και μάλιστα δικής τους αισθητικής και ηθικής.

Δημιουργούν  αναπήρους  ζωντανούς  νεκρούς, που  χρειάζονται  τα καταναλωτικά αγαθά  όλων των ειδών ακόμη και τα πιο προσωπικά, για να υπάρξουν.

Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ! [3]

Γιατί  σκοτώνουν τον ‘όνειρο’  του καθενός μας , την δική του μικρή  ‘ταινιοθήκη’, την δική του μικρή ζωή;

Πιάνω τον εαυτόν μου να είναι πολύ αυστηρός και αυτό  ξεκινά  πάντα από την κριτική που κάνω στον εαυτόν μου. Μιλώντας στους ανώνυμους ‘άλλους’  μιλώ σε μένα και στους κοντινούς μου φόβους, μη  δεν αντισταθώ  στα εύκολα και στα πρόχειρα όπως υποσχέθηκα,  στον Μιχάλη Κατσαρό [4].

23 /06 /2018


Υστερόγραφο

Οι  στενοί  μου φίλοι είναι όλοι νεκροί, αλλά έχουν αφήσει παρακαταθήκη  τα έργο τους.  Αν δεν βρίσκουμε αντάξιους φίλους ας ανατρέξουμε στους νεκρούς  αυτό λέω εγώ κι ας έχω τόσους πολύτιμους  ζωντανούς φίλους,  που  τιμούν την ζωή τους και την φιλία μας.


Σημειώσεις

[1] Kitty.  Σε αυτό  το φανταστικό πρόσωπο απευθύνεται στα ημερολόγια της η  Anna  Frank.

[2] Intimate (αγγλική λέξη), σημαίνει οικείος, πολύ  στενός, ενδόμυχος,  έμπιστος.

[3] Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!   Σατυρικό έργο του Κώστα Μουρσελά.

[4] Μιχάλης Κατσαρός,  Έλληνας  ποιητής.

 


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη