«Μεταμορφώνομαι άρα υπάρχω», γράφει η Μαρία Πανούτσου

Δεν ξέρω αν σε άλλη εποχή θα ήμουν διαφορετική.  Από κάπου μου έρχεται μια σκέψη ότι σε όποια εποχή και να ήμουν  θα ήμουν εγώ μασκαρεμένη.  Το «Μεταμορφώνομαι άρα υπάρχω» ήταν έξαλλου το motto μου κάθε  φορά που πήγαινα στην πρόβα. Θέλω να πω ότι μόνο αν αλλάξει ριζικά αυτός ο κόσμος και οι αξίες του, τότε μόνο θα αλλάξει ριζικά και ο άνθρωπος. Θα ξεφύγουμε από το εγώ, τους μύθους,  την πλαστή ιστορία  και θα δημιουργηθεί ένας άλλος κόσμος,  χωρίς αδικία,  με ισότητα, αντικειμενικότητα και ευημερία, σεβασμό,  με τις ιστορίες του καθενός μας και πνευματική εξέλιξη. Θα υπάρχει μια  πραγματική αλλαγή στη μορφή και στη φόρμα του κόσμου. Δεν ξέρω αν τις σκέψεις αυτές τις κάνω  επειδή ζω στην Ελλάδα και αν ζούσα  σε άλλη χώρα να έκανα άλλου είδους σκέψεις ή επειδή είμαι εγώ και όπου και να ήμουν θα έκανα τις ίδιους εμμονικούς συλλογισμούς. Να νοσταλγώ μια συνάντηση με ένα κόσμο  ουτοπικό, είναι χωρίς λογική. Και με ενδιαφέρει ακόμη η λογική.

Αθήνα,

Κάποια μέρα του έτους  2016.


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ενημερώνουμε τους αγαπητούς αναγνώστες ότι η Στήλη «Εξομολογήσεις ενός ημερολογίου», της Μαρίας Πανούτσου, ξεκινώντας από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 και μετά θα δημοσιεύεται κάθε 15 ημέρες, τουτέστιν κάθε δεύτερη Τρίτη την ίδια ώρα, στις 21.00.

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη