“Ιστορίες της φωτιάς”, από τον Θάνο Καριά και τις εκδόσεις Μολύβι [Δελτίο Τύπου]

Οι Εκδόσεις Μολύβι και ο συγγραφέας Θάνος Καριάς, παρουσιάζουν το βιβλίο «Ιστορίες της φωτιάς», σήμερα Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 18:30 στο Πνευματικό κέντρο Σοφάδων στην Καρδίτσα.

Οι «Ιστορίες της φωτιάς» είναι μια συλλογή από δυνατές αληθινές ιστορίες πραγματικά «της φωτιάς», γιατί σε όλες σχεδόν τις ιστορίες υπάρχει η φωτιά της αγάπης, σε πολλές η φωτιά του πολέμου και σε μερικές… πραγματική πυρκαγιά.

Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχει συναρπαστικές προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες του συγγραφέα από τη σχολική, την πανεπιστημιακή, τη στρατιωτική και την επαγγελματική του ζωή.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από συγκινητικές  σύγχρονες ιστορίες φίλων και συγγενών του.

Το τρίτο μέρος περιέχει απίστευτες συγκλονιστικές παλιές ιστορίες, που συνέβησαν στον θεσσαλικό κάμπο. Ιστορίες ανθρώπων που αγάπησαν δυνατά, που πέρασαν τα πάνδεινα, αλλά έμειναν «άνθρωποι», οι οποίοι θυσιάστηκαν γι’ αυτούς που αγάπησαν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η Γεωργία Διαμάντη (Εκπαιδευτικός) και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν:

Η Σούλα Παπαλάμπρου, η Λιλιάνα Διαμαντή, η Δώρα Κόλια, ο Κώστας Κατσιαβριάς και ο συγγραφέας.

Το βιβλίο «Ιστορίες της φωτιάς» διατίθεται στον χώρο των Εκδόσεων Μολύβι (Λ. Ιασωνίδου 10, Καλαμαριά – 2311 284046, 6948524500), στο e-shop του εκδοτικού κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ekdoseis-molybi.gr/ και στα βιβλιοπωλεία.

Τιμή βιβλίου: 14 ευρώ

Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Θάνος Καριάς γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1953. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Εργάστηκε τριάντα χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά. Διηγήματά του βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών. Οι «Ιστορίες της φωτιάς» είναι το δεύτερο βιβλίο του.  Τον  Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: «Στη φωτιά και στο σκοτάδι η αγάπη δεν άργησε ποτέ».

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη