“Γηράσκω αεί διδασκόμενος”, γράφει η Μαρία Πανούτσου

«Οι μαθητές μου είναι όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, νέοι, καλλιτέχνες, χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, επαγγελματίες  διαφόρων επαγγελμάτων, εκπαιδευτικοί,  άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν με τον εαυτόν τους. Οι νέοι για να μάθουν και να γνωρίσουν,  οι έμπειροι για να ανανεωθούν, να δοκιμάσουν, να  θυμηθούν, να ελευθερωθούν.

Η  μάθηση είναι όπως το φαγητό – απαραίτητη για να ζήσεις. Σε παλαιότερες  εποχές η σχέση μάθησης  με την κοινωνία ήταν όχι τόσο ξέχωρη  από την ζωή  του συνόλου, σήμερα είναι  βέβαια διαφορετικά, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Χρειαζόμαστε αέρα, νερό, φως και μάθηση για να υπάρχουμε.  Διδάσκω από τότε που ήμουν μαθήτρια.  Είναι μέρος της έκφρασής μου. Ανάγκη βαθιά για την εύρεση υλικού, ό,τι υπάρχει να γίνει καλύτερο και να εκμαιεύσω αυτό που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά  και το βρίσκει κανείς   με  διορατικότητα.

Είναι τόσο εντυπωσιακό πόσο δυνατό και θετικά εισχωρητικό” το πώς  λειτουργούν οι άλλοι σε μας. Μαζί με άλλους  βρίσκουμε διαφορετικά πράγματα που δεν έχουμε καν  φανταστεί  και διαφορετικά όταν ψάχνουμε μόνοι μας. Οι  άλλοι  είναι η κόλαση και ο παράδεισος.»

2012,  Σεμινάριο  στο GAZ SYMPHONY STUDIO


[Copyright ©  Μαρία  Σκουλαρίκου-Πανούτσου]

Ίσως σας αρέσει και

Αφήστε το σχόλιο σας

*

Ας γνωριστούμε

Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη ... περισσότερα

Αρχειοθήκη